Nog geen ATV-relais in Den Haag

haaglanden-den-haagEr komt voorlopig nog geen ATV-relais in Den Haag. Dat meldt de Stichting Beheer Repeaters Haaglanden op haar website. Zij heeft de samenwerking met de vergunninghouder opgezegd door gebrek aan communicatie en twijfel aan haalbaarheid. Onder andere het ontbreken van de benodigde certificeringen lijken te ontbreken om werkzaamheden te verrichten in de Aticom toren.

De stichting hoopt dat de vergunninghouder de ATOF voor PI6HTV terug geeft zodat andere zendamateurs en enthousiaste ATV’ers de mogelijkheid hebben om alsnog een relais te ontwikkelen voor de Hofstad. De stichting is daarbij nog steeds bereid om ondersteuning te bieden.

Meer informatie is te lezen op de website repeaters-haaglanden.nl.

10 antwoorden
 1. Piet Piraat
  Piet Piraat zegt:

  Vrijdag 29 augustus jl. heeft het bestuur helaas moeten besluiten om niet verder samen te werken met de vergunninghouder van PI6HTV. PI6HTV zijn de roepletters van het Amateur Televisierelais (ATV) in oprichting voor de regio Haaglanden.

  De belangrijkste aanleiding hiervoor is het aanhoudende gebrek aan communicatie van de zijde van deze vergunninghouder. Ook was onduidelijk of wel voldaan kon worden aan de plaatsingsvoorwaarden. Zoals bijvoorbeeld het bezit van veiligheidscertificaten voor werkzaamheden op locatie. Hierdoor ontstond er onvoldoende vertrouwen bij het bestuur in een goede afloop van dit project en gaf dit twijfel over een hechte meerjarige samenwerking.

  De bedoeling was om de ATV-repeater te plaatsen op de Alticom-toren in Den Haag (op circa 100 meter hoogte). De stichting had juist overeenstemming bereikt met de toreneigenaar over een antenneplaatsing voor o.a. de ATV-repeater. Die overeenstemming wordt nu (voorlopig) aangehouden en zo mogelijk ingezet voor eventuele andere projecten.

  De vergunninghouder en de direct betrokkenen zijn van ons besluit op de hoogte gebracht.

  Tegelijkertijd is de vergunninghouder in overweging gegeven om afstand te doen van zijn vergunning en anderen de gelegenheid te geven dit project wel tot een goed einde te brengen.

  Mocht dit aan de orde zijn, dan is de stichting graag bereid om in gesprek te gaan met een nieuwe vergunninghouder en ATV-crew om zo gezamenlijk en in goede harmonie alsnog een ATV-relais op te richten.

  De stichting heeft ook aangegeven zelfs bereid te zijn, om na een haalbaarheidsinventarisatie, de vergunning over te nemen en de regie te voeren over dit project.

  Wij wachten de verdere ontwikkelingen met belangstelling af.

  Het bestuur

  Beantwoorden
 2. Mischa
  Mischa zegt:

  Ik begrijp niet zo goed waarom PI6KPN niet vlot getrokken is. Ook al was de repeater al een tijd offline, dat kan toch geen basis zijn om dan maar een nieuwe vergunning aan te vragen waardoor de bestaande repeater moet verdwijnen??

  Ik wil niemand de zwarte piet toespelen want daarvoor ken ik de situatie niet voldoende, maar het is te gek voor woorden dat een goed ATV relais (want dat was het) verdwijnt ten koste van een nieuw initiatief wat vervolgens niet van de grond komt…

  Beantwoorden
 3. EEF
  EEF zegt:

  het zijn de mensen die hier dwarsliggen persoonlijk haantjesgedrag, narcisme zelfverheerlijking , kern van deze hele zaak is het weigeren om zaken te delegeren en op te lossen , zonder dat er iemand ,,verheerlijkt,, moet worden en dan krijg je zoiets als dit en dat is bekend ..het is inderdaad van de gekke dat door ,,mensen,, en het behandelen elkaar op het niveau van een kip , dit soort zaken niet van de grond komen , het is het weigeren van mensen onderling om eea te creeren. ruzie onderling met eigenaar BT en relaiscommissie , en ga zo maar door .de nieuwe situatie was hetzelfde , en nu heeft niemand er trek meer in , om in de hofstad iets te creeren middels de relaiscommissie . vreemd en ongegronde reakties van mensen die er bij betrokken waren.het baasje spelen is nog steeds te prevaleren zeggen een aantal figuren blijkbaar jammer en onnodig
  .

  Beantwoorden
  • PH4X
   PH4X zegt:

   Er is wel degelijk een zeer actieve repeatercommissie actief in de Hofstad. Kijk bijvoorbeeld eerst eens op de website: repeaters-haaglanden.nl voor je nog meer onzin loopt te verkondigen. Dat die commissie zich niet bezig houdt met ATV zal een bewuste keuze zijn op basis van behoefte en omliggende ATV-repeaters, zoals bijvoorbeeld PI6ZTM in Zoetermeer op amper 15 kilometer afstand.

   Beantwoorden
   • EEF
    EEF zegt:

    randy dat weet ik maar daar heb ik het niet over slimpie, ga jij ook lekker persoonlijk worden ondanks je eigen uitspraken van verboden persoonlijk te worden IK ZEI DAT NIET, IK HEB HET OVER ATV goeie genade randy 2ekeer kap ermee !!uitspraken moet je doen als jij weet hoe het in den haag met de repaeter commissie is gegaan en PI^HTV alstu dank u met de onzin dat de repeatercommissie door de BT van ZTM geen behoefte zou hebben aan een repeater atv klinklare nonsens , okay ??waarom is anders HTV verschijnsel geprobeerd ??ik val de repeatercommissie niet aan figuur !!ZTM is een prive BT ……..joh niet te flitsen ik ben weg doeiiii schreeuwlelijkerds heb ik al genoeg om me heen daar hoef nu nog even niet bij te komen en zeker niet overal op te regeren reageren ongelooflijkkkkkkkk.wat weet jij toch veul ………doei, slaat echt nergens op , zl het doorgeven dat dit gezegd wordt aan de desbetreffende BT houder mr wiseguy.

    Beantwoorden
 4. Kees Scheel
  Kees Scheel zegt:

  Dom gezwets van je EEF, zoals gewoonlijk, ga jij maar eerst of gewoon je F halen of van de banden af waar je niks te zoeken hebt! het is toch PD3EEF niks PA3EEF

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!