Op de koffie bij PD1JFB/LH

illw_logoVandaag zijn we te gast bij Friso, die met zijn call PD1JFB/LH meedoet aan de International Lighthouse Weekend. De locatie is, net als vorig jaar, vuurtoren De Ven in Enkhuizen. De toren is gebouwd in 1699 en is hiermee een van de oudste vuurtorens van Nederland. Zij zullen vandaag actief zijn op de VHF- en UHF-banden en werken geheel portable.

De shack is opgesteld op de dijk, waar ook een rondstraal antenne staat op een 6-meter hoge mast. “Vanuit hier heb je een vrij uitzicht over het IJsselmeer“, zegt Friso. “Onderaan de dijk staat een aggregaat voor de stroomvoorziening“. Amper een uur na het opbouwen zijn er al diverse verbindingen gemaakt met onder andere stations in Den Haag, Amsterdam, de Waddeneilanden, Workum (Fr.) en België.

PD1JFB

Er wordt op het moment van schrijven gewerkt op 145.400 Mhz, met een Kenwood TM-V7 en rondstraalantenne. De activiteiten zullen vandaag doorgaan tot de avond.

3 antwoorden
  1. Richard
    Richard zegt:

    Leuk artikel.. Ik heb Friso vanmiddag kunnen werken op 2 meter in FM. Was geen top signaal, mogelijk door QRM aan mijn kant, maar evengoed een kort QSO kunnen maken.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!