PA146EU actief tijdens IOTA weekend

Volgend weekend, op zaterdag 30 en zondag 31 juli a.s., vindt het IOTA-weekend plaats. IOTA staat voor Islands on the Air en is een programma waarbij verschillende eilanden geactiveerd worden. Iedere eilandgroep heeft zijn eigen IOTA referentie. In Nederland is dat EU-038 voor de Waddeneilanden en EU-146 voor Schouwen-Duiveland. Vanaf dat laatste eiland zal een groep zendamateurs actief zijn met de roepletters PA146EU.

Om certificaten aan te vragen voor het IOTA-programma is altijd een papieren QSL-kaart vereist. De enige uitzondering hierop zijn verbindingen die gemaakt (en bevestigd) zijn tijdens het IOTA weekend dat altijd het laatste weekend van juli plaatsvindt. De logrobot zal een crosscheck uitvoeren om te kijken of er een match is. Het is dus belangrijk om je logfile op tijd in te zenden als je een eiland activeert en geen papieren QSL-kaarten verstuurt.

Deze groep zendamateurs die de call PA146EU zal activeren is actief vanaf landschapscamping de Zonnehoeve in Zonnemaire en zal een compleet kortegolfstation opbouwen om gedurende de volle 24 uur met meerdere zendamateurs actief te zijn.

4 antwoorden
 1. Rick
  Rick zegt:

  Leuk! Ik doe een poging om even te komen kijken en een ‘bakkie’ te doen. Leuk dit soort activiteiten.

 2. stefan
  stefan zegt:

  kijk er al naar uit tot vrijdag,beginnen we met de eerste testen op verschillende banden.

  • PD2NLX
   PD2NLX zegt:

   Elke zondag om 12:00 is er een ronde van PI4NZB op PI3GOE (145.775 MHz met CTCSS 77.0) misschien leuk om as zondag daar met PA146EU in te melden met een kort verslag 😉

Reacties zijn gesloten.