Berichten

Special event station PA73CORSO

PA73CORSOOp zondag 7 september 2014 zal er in Zundert het 73e Nationaal UNESCO Erfgoed Bloemencorso worden gehouden dat elk jaar bezocht wordt door meer dan 50.000 bezoekers. Er trekken net zoals ieder jaar weer 20 praalwagens versierd met duizenden bloemen door het centrum van Zundert.

Naar aanleiding van dit evenement wordt door diverse zendamateurs van de VERON, afdeling 54, de speciale calls PA73CORSO, PA73EBP en PA73LOU in de lucht gebracht. De reden waarom zij 73 hebben gekozen is dat deze term veelvuldig gebruikt wordt in onze radiocommunicatie.

Lees meer

Inhoudsopgave Electron augustus 2014

cover-aug-2014Ongeveer 10 dagen voor het verschijnen van het blad verschijnt op deze Electron-website een preview. Aanvullende bestanden bij Electron artikelen kunt u vinden via deze link of direct via ‘Downloads’ in het menu.

Hieronder leest u over de inhoud van de eerstvolgende uitgave van het huisorgaan van de VERON: ‘Electron‘. Wilt u elke maand Electron ontvangen? Word dan lid van de VERON!

Bij de voorpagina
Solderen op het VPK. In de rubriek Vossenjagen staan verslagen en/of uitslagen van de tijdens het VPK gehouden vossenjachten.

De 23cm transverter- kit MKU 13G2B
Bart van Ewijk PE1PFW en Hans Wagemans ON4CDU bespreken in dit artikel uitgebreid de meet­ resultaten van deze transverter. Zij geven ook aan hoe met deze kit een operationeel 23cm­station gebouwd kan worden.

Lees meer