Berichten

International Mills on the Air 2016

mota_logoAlweer 8 jaar geleden begonnen Jelle (PD5JFK) en Bernard (PB7Z) MIlls on the Air, nieuw leven in te blazen. En niet geheel zonder succes. Van vele kanten werden ze aangeroepen en uiteraard werden alle contacten bevestigd met een QSL-kaart. 

In de daarop volgende jaren groeide het aantal deelnemers in Nederland gestadig en inmiddels sloten zich ook verschillende stations uit Engeland aan voor het verkrijgen van het Mills on the Air Award dat sinds enkele jaren uitgegeven wordt.

Lees meer

Nationale Molen- en gemalendag

mota_logoIn het weekend van 9 en 10 mei a.s. wordt weer de Nationale Molen- en Gemalendag gehouden in ons molenrijke landje. De molen in Gieterveen (Dr.) werd door ons (PB7Z en PD5JFK) sinds 2009 met succes in de lucht gebracht. Ook op enkele andere molens waren zendamateurs actief. Ook in België en in de UK zijn diverse Molens actief geweest.
Wij hebben die twee dagen als zeer prettig, maar ook leerzaam (antennebouw) ervaren. Natuurlijk besteedden wij ook tijd aan het geven van informatie over onze hobby en hebben vaak een luisterend oor getroffen. Collega-zendamateurs uit de regio hebben ons ook bezocht.

Lees meer