Berichten

Amsterdam krijgt DMR-repeater

DMRHoofdstad Amsterdam krijgt een DMR-repeater. Na een oproep die enige tijd geleden op Hamnieuws geplaatst werd hebben we diverse reacties ontvangen. Amsterdam heeft veruit de meest complete aanvraag ingediend en de groep zendamateurs heeft aantoonbaar voldoende middelen om de repeater zelf draaiende te houden gedurende tenminste 3 jaren. Momenteel worden er enkele (besloten) tests gedaan om te kijken in hoeverre het praktische bereik aansluit bij de theoretische dekkingsplot die gemaakt is.

Lees meer

DMR-repeater bij Radiovlooienmarkt

DMRTijdens de 39e Landelijke Radiovlooienmarkt die op 15 maart a.s. tussen 09.00 en 15.30 uur plaatsvindt zal een DMR-repeater geplaatst worden. Door samenwerking tussen enkele zendamateurs en een leverancier kunnen DMR-demonstraties gegeven worden in de Autotron. Het is de bedoeling de repeater aan te sluiten op het landelijke netwerk, zodat van binnen de hal verbindingen naar andere repeaters gemaakt kunnen worden.

Lees meer

Eerste deelname IOTA-contest

logo_iotaHet duurt nog even voor de jaarlijkse RSGB IOTA-contest plaatsvind. Tijdens het derde weekend van juli worden tal van eilandgroepen weer geactiveerd. Een voordeel van de contest is dat bevestiging via QSL kaarten niet nodig is voor een IOTA-award maar (bevestigde) logfiles genoeg zijn. Daarnaast is deelname gewoon erg leuk. Het biedt zendamateurs dichtbij huis de mogelijkheid om deel te nemen en internationaal in de belangstelling te staan bij een contest.

Lees meer

IOTA-activatie vanaf Texel

logo_iotaTijdens de IOTA-contest die het laatste weekend van juli plaatsvind zal een groep Nederlandse zendamateurs actief zijn vanaf Texel, ook bekend als IOTA EU-038. Zij zullen meedoen in de Multi-Op All Low Mixed Expedition klasse met de (special) call  PG13IOTA.

Activiteit zal in SSB (en beperkt CW) met name plaatsvinden op de 40 / 20 / 15 en als de condities het toelaten ook de 10-meter band.

Lees meer