Berichten

Inhoudsopgave Electron augustus 2014

cover-aug-2014Ongeveer 10 dagen voor het verschijnen van het blad verschijnt op deze Electron-website een preview. Aanvullende bestanden bij Electron artikelen kunt u vinden via deze link of direct via ‘Downloads’ in het menu.

Hieronder leest u over de inhoud van de eerstvolgende uitgave van het huisorgaan van de VERON: ‘Electron‘. Wilt u elke maand Electron ontvangen? Word dan lid van de VERON!

Bij de voorpagina
Solderen op het VPK. In de rubriek Vossenjagen staan verslagen en/of uitslagen van de tijdens het VPK gehouden vossenjachten.

De 23cm transverter- kit MKU 13G2B
Bart van Ewijk PE1PFW en Hans Wagemans ON4CDU bespreken in dit artikel uitgebreid de meet­ resultaten van deze transverter. Zij geven ook aan hoe met deze kit een operationeel 23cm­station gebouwd kan worden.

Lees meer

Inhoudsopgave Electron mei 2014

cover-mei-2014Rond de 28e van de maand verschijnt de Electron weer op de deurmat van de Veron leden. Deze maand heeft de redactie weer diverse onderwerpen samengesteld.

Bij de voorpagina
Op de Landelijke Radio Vlooienmarkt in Rosmalen was dit jaar voor het eerst een ‘robot’ te zien.

Dubbeltoongenerator
Hoe meet je de lineariteit van SSB-zenders? Hans van den Berg PA0JBB heeft hiervoor een oplossing gevonden.

Raamantennes: een oplossing voor storingsarme ontvangst?
Raamantennes kunnen gebruikt worden om een storingsarme ontvangst te realiseren. Charles van Cattenburch PA0PUY legt in dit artikel uit wat daar allemaal bij komt kijken.
Hij beschrijft ook een aantal uitvoeringen van door hem gebouwde raamantennes.

Lees meer