Berichten

Krijgt Breda een DMR-repeater?

Er komt mogelijk een DMR-repeater in Breda. Deze zal worden opgesteld op het Amphia ziekenhuis en krijgt de roepletters PI1HWB. De repeater zal uitzenden op 438.1000 MHz met een vermogen van 12 Watt. De gebruikte ColorCode is 7 en het DMR id wordt 204510. Dat blijkt uit de gegevens van het DMR ID register.

PI1HWB was eerder een D-Star repeater maar verloor enkele maanden geleden het opstelpunt. Momenteel staat deze repeater op een lagere locatie in de lucht.

Update 7 maart: De huidige ATOF-beheerder laat weten dat er geen sprake is van de komst van een DMR repeater. Wel is er een ID geregistreerd voor ‘mogelijk toekomstig gebruik’. De locatie op het Amphia ziekenhuis is in ieder geval niet meer beschikbaar.

D-star relais PI1HWB verliest locatie

De D-star repeater PI1HWB uit Breda verliest zijn opstelpunt. Dat is te lezen op zendamateur.com. het relais stond opgesteld op een voormalig ziekenhuis. Nu de gemeente dat pand verkocht heeft moesten ook alle antennes van het dak verwijderd worden. Onder hen ook zendamateurs. Gisteren is de repeater en antenne ontmanteld.

Lees meer