PI1KPH wordt een Hytera repeater

DMRDe DMR-repeater in Nieuwleusen PI1KPH wordt vervangen door een Hytera repeater. Voorheen was deze repeater gekoppeld aan het Motorola MARC netwerk, maar omdat het merendeel van de Nederlandse DMR-repeaters op Hytera draait en gekoppeld zijn met de rest van Europa, werden de gebruikers van deze repeater geïsoleeerd.
De frequentie blijft hetzelfde, maar het ID en ColorCode van de repeater wijzigen wel. Komende weken wordt de repeater omgebouwd. Daardoor moet nog een  5 GHz verbinding gebouwd worden zodat internetfaciliteiten beschikbaar zijn in de watertoren van De Koperen Hoogte.

Vrijwel alle Hytera repeaters draaien op het BrandMeister netwerk en hebben een koppeling met het DMRplus netwerk in de rest van de wereld. Binnen Nederland staan de repeaters ook gekoppeld met XRF088 op het D-Star netwerk, een gateway die in beheer is bij Remco PA4TW en in Nederland gehost wordt.

De laatste weken zijn er veel wijzigingen geweest in het DMR-netwerk van ruim 20 Hytera repeters en een 3-tal Motorola MARC repeaters. Op de website ham-dmr.nl is de laatste informatie te lezen.

8 antwoorden
  • Hamnieuws
   Hamnieuws zegt:

   Een Color Code is de CTCSS variant voor DMR. Daarmee geef je aan voor welke repeater een signaal bestemd is. Er zijn 15 varianten. Daarmee voorkom je bij Tropo dat het systeem in de war raakt, maar het helpt ook voor vaste stations met hogere vermogens die tussen twee repeaters in wonen. ^PH4X

 1. Henk
  Henk zegt:

  Voor de duidelijkheid, heb je dan 2 repeaters of heb je 1 Hytera repeater en 1 Motorola repeater of heb je ze dan allebei in gebruik? Dit i.v.m het bouwen van de CodePluggen.

  Henk, pa2zz

Reacties zijn gesloten.