PI1RTD verplaatst naar Alticom toren

haaglanden-den-haagDe MotoTRBO repeater PI1RTD is verplaatst naar de Alticom toren. Anders dan dat de roepletters doen vermoeden, gaat het om de toren in Den Haag. Dat meldt ham-dmr.nl op haar website. De D-star repeater PI1HGL zal binnenkort volgen. De antennes staan op circa 90 meter hoogte opgesteld en maken gebruik van een internetverbinding die door de crew van PI3UTR en PI2NOS geleverd is.

De Stichting Beheer Haaglanden Repeaters zal verder blijven bouwen aan het netwerk. Ook wordt er nog een 5 GHz verbinding gebouwd zodat de ontvangers voor PI2NOS en Pi3UTR op het strijkijzer verbonden kunnen worden met het netwerk van de Hilversumse’ en Utrechtse’ repeaters, waarmee ze in het bovenregionaal netwerk opgenomen kunnen worden.

PI1RTD maakt gebruik van het gesloten MotoTRBO-netwerk en is dus niet verbonden met de Hytera repeaters in het DMRplus netwerk dat zeer dominant in Nederland aanwezig is. Wellicht gaat dt in de toekomst nog wijzigen, nu Motorola apparatuur ook (net een tijdslot) op het DMRplus netwerk kan verbinden. Het DMRplus netwerk werd eerder al gekoppeld aan D-Star.

Meer informatie: repeaters-haaglanden.nl.

5 antwoorden
 1. Mark (PA0MAG)
  Mark (PA0MAG) zegt:

  Na poosje wachten, een top locatie.
  Goed bereik hier in Rotterdam op de porto, bedankt voor al het goede werk en wens jullie veel succes.

  P.s Kunnen de werkbare TG en TS van PI1RTD gepubliceerd worden?

 2. Mark (PA0MAG)
  Mark (PA0MAG) zegt:

  Probeer het eens met een echo test, als je ontvangst heb moet je je eigen terug horen.
  Hier in Rotterdam tot nu toe overal (waar ik geweest ben) te werken op de porto met rubber duck.

Reacties zijn gesloten.