Berichten

Repeaters SWK en EHV weer QRV!

pi2ehv_coverageGoed nieuws voor de fans van de FM repeaters PI2EHV en PI2SWK; vanaf nu zijn beide repeaters weer op volle sterkte QRV vanuit respectievelijk Eindhoven en Gouda!

PI2EHV ontving gisteren haar vergunning en PI2SWK is klaar met de ombouw naar haar nieuwe QRG…

Lees meer

PI2EHV aangezet in testopstelling

eindhovenEr is veel repeater nieuws te melden vanaf Eindhoven. Gisteren hebben de bovenregionale repeaters PI3UTR en PI2NOS ontvangers geplaatst. Een dag eerder werd de regionale UHF-repeater PI2EHV aangezet in een test-opstelling. Dat valt te lezen op de website van de Henrich Hertz Stichting, beheerder van het relais.

In afwachting van de vergunningsverlening zal de repeater van tijd tot tijd bemand QRV zijn vanuit Best. Daarbij wordt de stichtings-call PI4HZ gebruikt, zo laat de secretaris van de stichting weten.

Lees meer

PI2EHV en PI6EHN komen terug

eindhovenDe UHF-repeaters PI2EHV (70cm) en PI6EHN (23cm) zullen binnenkort terug keren. Dat valt te lezen op de website van de Heinrich Hertz Stichting.

Sinds het vertrek uit de TU/e ruim een jaar geleden zat de lampenstad zonder eigen repeaters. Inmiddels is een nieuwe locatie gevonden dat als opstelpunt kan dienen.
Momenteel werkt een groep zendamateurs aan het herstel van de repeaters en het inregelen van de filters.

Lees meer