Berichten

Nieuwe website repeaters Bergen op Zoom

De Stichting Repeater Bergen op Zoom heeft een nieuwe website live gezet. Via deze site proberen zij gebruikers van de systemen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de techniek van de Bergen op Zoomse repeaters. Ook zullen eventuele storingen en nieuwtjes vermeld worden.

De nieuwe site beschikt over wat leuke tools, zoals het uitlezen van uw signaal kwaliteit op PI3BOZ. Tevens staan er overzichten met betrekking tot de UP/DOWN status van de (netwerk) apparatuur. Ook kunnen bezoekers gemiste QSO’s welke op PI2BOZ en PI3BOZ plaats vonden terug luisteren. Dat geldt ook voor de wekelijkse ronde van PI4BOZ iedere woensdagavond.

Meer info: repeatersboz.nl.

Repeater Bergen op Zoom vernieuwd

Vandaag is de 2-meter repeater in Bergen op Zoom (PI3BOZ) vernieuwd. Er is gebruik gemaakt van een Yeasu DR-1X met aangepaste controller. Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van SVXlink, waarbij de basis hetzelfde is als de repeaters PI3GOE, PI3UTR, PI6TEN en PI2NOS. Mensen van de Hobbyscoop hebben de crew in Bergen op Zoom de laatste weken op gang geholpen en via Skype trainingen verzorgd in het beheer van Linux en SVXlink.

Lees meer

Nieuwe frequentie voor PI3BOZ

PI3BOZDe VHF-repeater in Bergen op Zoom, PI3BOZ, krijgt over een tweetal weken een nieuwe frequentie. Voorheen werd uitgezonden op 145.6875 Mhz. De nieuwe frequentie is 145.6250 Mhz.

Deze wijziging komt door het beleid van Agentschap Telecom, waarbij alle regionale repeaters in een 25 kHz raster gezet worden zodra de ATOF verlengd wordt. Stadsrepeaters worden in een 12,5 kHz raster geplaatst.

Lees meer