Berichten

PI3TWE vanaf vandaag ook naar C4FM

De Twentse repeater PI3TWE zal vanaf vandaag in mixed-mode C4FM (System Fusion) gaan uitzenden. Eerder al kon al via C4FM op de ingang gewerkt worden. De beheerders hebben per vandaag ook de mogelijkheid aangezet om digitaal uit te zenden. Dit naar aanleiding van het nieuwe Vergunningenbeleid van Agentschap Telecom. PI3TWE zendt uit op 145.6000 MHz.

Om geen hinder te geven aan analoge luisteraars zal bij een analoog signaal een CTCSS toon van 77 Hz meegezonden worden. Deze ontbreekt bij een digitale variant. Eind van de maand willen de beheerders evalueren om te kijken of mixed-mode aan een behoefte voldoet, zo valt te lezen op de website van Stichting Twentse Relaisstations.

Nieuwe website Twentse Relaisstations

PI3TWEStichting Twentse Relaisstations heeft een nieuwe website gelanceerd. Op deze website is meer informatie te vinden over PI2TWE en PI3TWE, de repeaters op de watertoren in Eibergen met dekking in Twente en een groot deel van de Achterhoek.

Ook is er (technische) informatie te vinden over de APRS iGate PI1TW-2 in Hengelo, het ATV relais PI6TWE in Enschede en het opstelpunt van het CoVersity netwerk in Hengelo, al vallen de laatste twee niet onder beheer van de stichting.

Lees meer

Repeater PI3TWE werkt weer

PI3TWEAfgelopen maand hebben diverse zendamateurs met ondersteuning van Tobias van KPN Telecom, een aantal cruciale reparaties uitgevoerd op de watertoren van Eibergen. Het lijkt erop dat de 2 meter repeater nu weer kraakvrij is. Het wegvallen van de audio is nog een restpunt uit de repeater besturing.

Lees meer

Twente-ronde tijdelijk simplex

PI3TWEDe Twente ronde, die elke zondagmorgen om 11.15 uur wordt gehouden, zal komende zondag een andere frequentie krijgen. Normaal gesproken vind deze ronde plaats via de repeater PI3TWE.

Doordat er wat problemen zijn met de repeater in Eibergen is besloten de ronde op een simplex frequentie te houden. Komende zondag zal de frequentie 145.3750 Mhz gebruikt worden. In het begin van de ronde wordt ook het telefoonnummer bekend gemaakt waar luisteramateurs zich inmelden.

Lees meer

Nieuwe antennes voor PI3TWE

PI3TWEHenry Bolster (PC2KY) van de Twentse relaisgroep stuurde ons foto’s van de werkzaamheden die gisteren (zaterdag, RtH) plaatsgevonden hebben op de watertoren in Eibergen. Door weer en wind zijn zendamateurs bezig geweest om de antenne-situatie te veranderen.

Tijdelijk draaide het relais PI3TWE op een X200 antenne. Gisteren zijn de 4 gestackte Sinclair dipolen weer terug geplaatst. Het resultaat mag er zijn: liefst 9 dBd versterking in de antennes. En dat is te merken. Het lukte PD1AKL om met de portofoon vanuit Almelo, circa 30 kilometer verder, een kraak- en  ruis vrije verbinding te maken over de repeater.

Lees meer

Antennes van PI3TWE vervangen

PI3TWEMorgen, zaterdag 7 september, zullen de antennes van het Twentse releisstation PI3TWE worden vervangen. De repeater zal daardoor de gehele dag niet werkzaam zijn.

Het Twentse relais is gehuisvest op de watertoren in Eibergen en de antennes staan op circa 80 meter boven NAP. PI3TWE zend uit op 145.6000 Mhz en maakt gebruik van CTCSS code 77.0 Hz.

Meer informatie is te vinden op de website van de Twentse repeatergroep.