QSL kaarten verloren tijdens crash MH17

DARC_QSL_470kg-na-hamradioTijdens de crash van vlucht MH17 boven Oost Oekraïne is ook QSL-post verzonden door Nederlandse zendamateurs verloren gegaan, melden meerdere zendamateurs aan Hamnieus.nl. Dat blijkt uit en video die op Youtube opgedoken is.  De bestemming van de pakket(ten) is in ieder geval Indonesië.

Het is niet bekend uit welke periode de kaarten zijn, al laat de video zien dat het in ieder geval om kaarten uit midden 2013 gaat.  Met een verwerkingstijd tussen inleveren bij afdelingen en verwerking, sortering en verzending op het Dutch QSL Bureau zou het om kaarten uit geheel 2013 kunnen gaan.

Zendamateurs dienen kaarten uit die periode dus opnieuw te verzenden. Gelukkig zijn kaarten vervangbaar. Dat zijn de bijna 300 mensenlevens niet die bij de crash van vlucht MH17 om het leven gekomen zijn.

9 antwoorden
 1. PE2K
  PE2K zegt:

  Ook zonder een ramp kan er QSL post verloren gaan bij verzendingen. Het gaat ook door velen handen heen. Het is wel heel bijzonder weer dit zo terug te zien.

 2. PA3GNZ
  PA3GNZ zegt:

  Het zijn kaarten die je weer opnieuw kan sturen.
  Mensenlevens zijn onvervangbaar.

 3. Jan Mahler
  Jan Mahler zegt:

  Niet leuk om mijn QSL kaarten weer terug te zien
  Kaarten kunnen opnieuw worden uitgeschreven alleen de mensen levens helaas niet
  73 Jan PA4J

 4. PDØMV
  PDØMV zegt:

  met alle respect, tuurlijk zijn het maar kaarten en die zijn vervangbaar daar ben ik het volledig mee eens. Maarja om ze nu als verloren te beschouwen is ook weer wat kort door de bocht, zo te zien zijn ze nog in redelijke staat en misschien kan de oekraiense en of russische zendamateur federeatie ervoor zorgen dat ze als nog op hun bestemming aankomen.

 5. Jan
  Jan zegt:

  Bizar om een 2 tal kaarten van je voorbij te zien komen PA4J PG6W
  Die kaarten zijn vervangbaar maar de mensen levens helaas niet

Reacties zijn gesloten.