Radioweekend in de Shelltoren

shelltorenTijdens het lighthouse weekend zullen de beheerders van de Amsterdamse repeaters de deuren van de Shelltoren openen voor publiek. Ook niet zendamateurs zijn daarbij uitgenodigd.

Zij kunnen kennis maken met een groep zendamateurs en indien gewenst zelf onder begeleiding achter de microfoon kruipen om zelf radioverbindingen te maken. Lokaal op de VHF-band, maar ook ver buiten Europa op de kortegolf.

Ook Amsterdam bekijken vanaf de uitkijkpost op de bovenste verdieping van Toren Overhoeks, zoals de Shelltoren officieel heet behoort tot de mogelijkheden.

Verder maakt de groep zendamateurs die de repeaters op de toren beheerd bekend dat deze tenminste nog een jaar actief zullen zijn. De gemeente Amsterdam is druk bezig met de herontwikkeling van de toren en wil onder de naam Twenty4Amsterdam een combinatie van kantoren, uitgaansgelegenheden en een observatiepunt met een ronddraaiend restaurant bouwen. Onduidelijk is of er in dit plan ruimte blijft bestaan voor zendamateurs.

Om de bezoekers te begeleiden en de opening in goede banen te leiden wordt nog gezocht naar vrijwilligers, bij voorkeur zendamateurs, die het weekend enkele uren beschikbaar zijn.

Het Lighthouse weekend vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus a.s. Meer informatie verschijnt binnenkort op de website shelltoren.nl. Ook kan informatie gevonden worden op de website van de Amsterdamse repeaters.

Meer informatie over het Lighthouse weekend is hier te vinden, inclusief een overzicht van activiteiten die Nederlandse en Vlaamse zendamateurs ontplooien.

4 antwoorden
  • PD1AKL
   PD1AKL zegt:

   Inhoudelijke reacties zijn welkom. Reacties op personen gericht leiden tot een IP-ban. De eerste en laatste waarschuwing. Privé vetes vecht je maar lekker uit per e-mail.

 1. Gerry
  Gerry zegt:

  En komen de QSL kaarten van gemaakte verbindingen in 2012 dan ook? Belooft toch?

Reacties zijn gesloten.