Repeaters SWK en EHV weer QRV!

pi2ehv_coverageGoed nieuws voor de fans van de FM repeaters PI2EHV en PI2SWK; vanaf nu zijn beide repeaters weer op volle sterkte QRV vanuit respectievelijk Eindhoven en Gouda!

PI2EHV ontving gisteren haar vergunning en PI2SWK is klaar met de ombouw naar haar nieuwe QRG…

Gisteren kwam de verlossende informatie in de bus van de secretaris van de Heinrich Herz stichting te Eindhoven; de langverwachte vergunning voor PI2EHV is binnen! Dat lieten de mannen in het Eindhovense niet liggen; nog dezelfde avond tooide men naar de repeaterlokatie om daar de schakelaar om te zetten. In de voorgaande weken hadden de medewerkers veel energie gestoken in de bouw van de nieuwe repeater en ondertussen was alles gereed voor het grote moment.

Tot 2014 waren de Eindhovense repeaters actief vanaf de Technische Universiteit van Eindhoven maar moesten daar verdwijnen omdat het gebouw E-Hoog omvangrijk verbouwd zou worden en daarmee een nieuwe bestemming kreeg.

pi2swkTegelijk ging ook in Gouda de vlag uit; PI2SWK – het Goudse StroopWafel Kanaal, is sinds vanmorgen ook weer QRV op haar nieuwe QRG. De repeater, een Storno CQF9000 en bijbehorende cavityfilters zijn de afgelopen weken onder handen genomen door de collega’s van Hobbyscoop om in optimale conditie hernieuwd ingezet te kunnen worden.

Beide repeaterteams melden dat de eerste ervaringen leren dat het verrichte werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Het bereik is uitstekend met mooie rapporten uit de wijde omgeving.

PI2EHV is te werken op 430.100MHz met CTCSS 71.9Hz.
PI2SWK is te werken op 430.225MHz met CTCSS 88.5Hz.

2 antwoorden
  1. Jeroen Snijders
    Jeroen Snijders zegt:

    Ik gebruik SWK met enige regelmaat en hij is sinds vandaag flink opgeknapt. Mobiel vanuit een woonwijk in Utrecht ging het uitstekend. Goed werk.

Reacties zijn gesloten.