Rotterdam krijgt DMR-repeater

digitaalRotterdam heeft een DMR repeater erbij gekregen. Dit is de 5e DMR-repeater in Nederland en zal luisteren naar de call PI1RTD. De repeater is van het merk Motorola en zal dus aangesloten worden het DMR-MARC netwerk.

Daarmee is het de tweede repeater op dit netwerk, naast PI1AMF te Amersfoort. De overige repeaters zitten op het Hytera (HYT) netwerk. Beide netwerken zijn nog niet met elkaar gekoppeld.

PI1RTD zend uit op 438.3375 en de ingang zit op -7.6 MHz.Het DMR ID is 204200. Momenteel wordt de repeater getest aan een dummyload of beperkte antenne in afwachting van de definitieve opstelling. Meer informatie over het digitale DMR netwerk is te vinden op de website ham-dmr.nl.

24 antwoorden
 1. Martin - PA2RUS
  Martin - PA2RUS zegt:

  Goed initiatief, ga zo door!

  Maar… 438.3375 dat is toch midden in het DGPS segment, tevens secundaire deel van de 70cm? Dat is geen probleem?

 2. Henk Panulhtw
  Henk Panulhtw zegt:

  Even ter info: PI1RTD TEST is als peer opgenomen in het DMR-MARC network, maar is nog niet operationeel (hangt aan een dummy antenna). 73 de Henk.

 3. Randy ten Have
  Randy ten Have zegt:

  Nee, die is er nog niet. De protocollen zijn verschillend. Maar er zijn ZA’s bezig om met Wireshark te bekijken hoe beiden in elkaar zitten. Zo is ook een eigen DMR->aprs.fi koppeling ontstaan. Met de tijd zal het vanzelf komen denk ik.

Reacties zijn gesloten.