Sponsoring PI6TEN

Hamnieuws.nl vertoont verschillende reclamecampagnes. De opbrengsten hiervan worden ieder kwartaal gedoneerd aan een goed doel. Een doel dat raakvlak heeft met de hobby en we met z’n allen een warm hart toedragen.

Eerder mochten Hobbyscoop (PI2NOS) en de D-star/DMR repeaters in Apeldoorn (PI1APD) en de start-up DMR-Limburg.nl al een bijdrage ontvangen van Hamnieuws. Dit kwartaal zijn de opbrengsten, circa 150 euro, gedoneerd aan de beheerders van het vernieuwde 10-meter relais PI6TEN in Hilversum.

Het beheren van een repeater kost veel tijd en veel geld. Geld dat vaak door de initiatiefnemers betaald wordt uit eigen zakken. Eerder al hebben we aandacht geschonken aan de jaarlijkse kosten van een repeater: circa 1.100 euro. Voor grote repeaters zal dit bedrag hoger uitvallen, voor kleine lokale repeaters lager. Al met al blijft het een hoop geld.

Gebruikers van repeaters kunnen een vrijwillige bijdrage doen aan de beheerders. Op de diverse websites is veelal informatie te vinden over hoe je bij kunt dragen. Veelal financieel, maar soms ook met middelen zoals een oude voeding, cavity filters, etc. Ben je een gebruiker die hele dagen op een vaste repeater hangt? Zoek dan eens de bijbehorende website op.

Hoewel onze hobby soms vrij individualistisch kan zijn, opgesloten in onze shack, zijn we samen in staat om mooie dingen neer te zetten. Denk aan de verenigingen, de relais-stations, eigen satellieten, beurzen, etc. Hoe draag jij je steentje bij?

Informatie over PI6TEN kan gevonden worden op de website PI6TEN.nl.

4 antwoorden
  1. Danny SNK
    Danny SNK zegt:

    Wat steun is nooit verkeerd. Die 2000 euro ben je minimaal kwijt weet ik uit eigen ervaring.

Reacties zijn gesloten.