Uba biedt leden opt-out voor papieren blad

De UBA biedt leden de mogelijkheid om een opt-out te geven voor het ontvangen van een gedrukte versie van haar ledenblad CQ-QSO. Eerder werd de mogelijkheid al geboden om de elektronische versie te bekijken, waarbij ook meteen het archief sinds 1981 voor leden toegankelijk is.

Een opt-out van de papieren versie geeft geen reductie op het lidmaatschapsgeld. UBA geeft aan dat het weinig uit maakt dat er enkele bladen minder gedrukt worden. Over besparingen op porti, toch goed voor bijna de helft van de kosten, wordt niets geroepen.

Meer informatie staat op de UBA website.

4 antwoorden
 1. PA0WV
  PA0WV zegt:

  Ja, die UBA met CQ-QSO. Je zit in Belgenland tweetalig en een ieder eist zijn rechten op; dus alle artikelen moeten vertaald, de ene uitgave Nederlands linkerkolom en de volgende uitgave Nederlands in de rechterkolom.

  De reden laat zich raden.

  Maar dat is natuurlijk wel een dure grap en elke vereniging weet dat bestuursmededelingen en -verslagen worden overgeslagen door de rechtgeaarde
  zendamateur.

  Maar goed; de Belgen, lang levend onder Nederlands bestuur, zijn getraind in
  de genen, om hun eigen gang te gaan en lak te hebben aan verwegbestuurderen.
  DUS artikelen die ik schreef en die niet werden geaccepteerd door de Veron,
  werden wel geppubliceerd in Frans en Nederlands door CQ-QSO. Ze zijn alle
  ook te vinden op mijn website http://pa0wv.home.xs4all.nl/zelfbouw.html

  Echter mijn laatste artikel, FIRfilters, werd geweigerd . Eerst door PF1F, zoiets,
  namens de redactie (hoop ik) van Electron en vervolgens na acceptatie door UBA, alsnog na vertaling in het Frans door de hoofdredactie van CQ-QSO. Het is wat.

  Opmerkingen van politieke en religieuze aard worden niet geaccepteerd en ik accepteer niet dat ze geschrapt worden; Zodoende (citaat oEPS)

  Dat een artikel voor en in het belang is van amateurs die fysisch inzicht stellen boven formules en lak hebben aan een paar opmerkingen waar ze het al of niet mee eens zijn, in strijd met amateurbelang niet wordt geplaatst, speelt geen rol blijkbaar.

  In ieder geval , dat is mijn mening, ik neem geen blad voor de mond. nooit
  gedaan, en een ieder die wil weten waarom de UBA en Electron weigeren te
  publiceren kan daarvan kennis nemen op mijn website waar het gepubliceerde origineel staat op http://pa0wv.home.xs4all.nl/pdfbestanden/FIRfilters.pdf

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!