Vermogen CB band blijft 4 Watt

AT_logoHet maximaal toegestaan vermogen op de CB-band blijft 4 Watt. Dit in tegenstelling tot overige Europese landen, waar op SSB een vermogen van 12 Watt PEP toegestaan is. Dat benadrukt Agentschap Telecom nogmaals via Twitter en op haar website.  Nederland wijkt hiermee af van van de uitspraak van het European Communications Committee (ECC).

[twitter=https://twitter.com/AgentschapT/status/342607079397289984 ]

Agentschap Telecom houdt van aan hetgeen afgesproken is in de  ‘Regeling gebruik frequentieruimte zonder vergunningen 2008’ die op haar website te downloaden is.

15 antwoorden
 1. Rene
  Rene zegt:

  Ik vraag me steeds vaker af waarom Nederland met bepaalde zaken binnen de EU altijd weer uit de pas moet lopen..
  Hier word je toch schijtziek van???
  Voorbeeld : in Duitsland mag je met een B rijbewijs op een lichte motorfiets rijden met een vermogen van max 11kw ( = 15pk )
  Zo zijn er nog veel meer van zulke zaken , dit kost ons land weer miljoenen euro’s aan boete’s..

  Beantwoorden
  • Mark PD0MV
   Mark PD0MV zegt:

   Nederland wijkt met heel veel af, maar wel keihard beweren dat we hier zo ontzettend goed hebben. Het zou in bepaalde opzichten nog wel wat beter kunnen. Maar ja wie ben ik om daarover te oordelen. 😀

   Beantwoorden
 2. Mar Tin
  Mar Tin zegt:

  Het is dat ik de tijd er niet voor heb, maar als je dit voor de rechter trekt krijg je 100% gelijk, en dat weet het AT ook. Alleen niemand doet het nog….

  Beantwoorden
 3. Kruit Dampie
  Kruit Dampie zegt:

  heb ik me nog nooit druk over gemaakt ..ook vroeger niet….pompen met die hap bovendien probeer maar is een ssb apparaat te vinden wat aan die eisen voldoet, prettige wedstrijd :p

  Beantwoorden
 4. PA8C
  PA8C zegt:

  Ik ben het eens met Cees! Het verschil is marginaal maar als je voedingslijn en de antenne in orde zijn zal je ook het afgegeven vermogen daadwerkelijk afstralen. Daar bereik je namelijk veel meer mee als een hoop vermogen (met mogelijk een heleboel harmonischen er in) naar de antenne te pompen en misschien nog niet de straat uitkomen. De beste linear is nog altijd een goede antenne.

  Beantwoorden
 5. Randy ten Have
  Randy ten Have zegt:

  Het verschil tussen 4 of 12 Watt is 4 dB. Dat is nog geen S-punt (6 dB). Dat iedereen zich daar zo druk om maakt.

  Beantwoorden
 6. Macel Postma
  Macel Postma zegt:

  Afspraken en regelementen van 2008.????
  We leven nu in 2014 ga nou eens met de stroom van europa mee in plaats te blijven hangen en te blijven schermen met de regelementen van 2008.

  Worden julie nu een wakker ….europa is al een stuk verder en als europa 1 moet worden geven julie dan eens het goede voorbeeld dit leverd punten op

  Beantwoorden
 7. Ryptsjerk
  Ryptsjerk zegt:

  Met dit soort geneuzel heeft straks toch niemand meer zin om een licentie te gaan halen? Al die houtje touwtje regels, bah! En ondertussen worden enorm veel 11 meter frequenties plat gepraat door het Oostblok taxi volk…am/fm/ssb, het maakt niet uit. Ook Poolse truckers die hier rijden met minimaal 12 watt pep gooien normaal fm verkeer plat op 19….

  Beantwoorden
 8. Roel pd0oyf
  Roel pd0oyf zegt:

  Wat heeft het voor nut en zin om een ECC te hebben als iedereen toch zijn eigen zin doet, echt weggegooid geld dus. Een harmonisatie zal er voor welke band dan ook NOOIT komen.
  Het AT weet het beter zo blijkt, beide organisaties echt waardeloos.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!