VERON lanceert ‘Techniek Forum’

De VERON heeft een eigen forum gelanceerd. Dit moet een alternatief bieden voor de ‘bewust kwetsende uitspraken in andere online communities’, zo valt te lezen op de website. Leden kunnen zich enkel met de roepletters (of NL-nummer) registreren. Door gebruikers uit de anonimiteit te halen, hoopt VERON op een goede sfeer op het forum. Volgens HB-lid Jean-Paul Suijs is het ook niet meer dan normaal bij een forum over onze hobby: “Net zoals iedereen zich op de amateurbanden kenbaar maakt met zijn/haar roepletters, geldt dat ook voor het Techniek Forum.”

Het forum is enkel voor leden van de VERON toegankelijk. Registratie moet gebeuren met de @veron.nl e-mail alias. Na activatie kan het account gebruikt worden. In het forum kunnen enkel technische zaken besproken worden en kan hulp van de mede-amateur ingeroepen worden. Zo zijn er topics over de HF-banden, maar ook EMC-EMF komt uitgebreid aan bod. Het is de bedoeling dat ‘VERON officials’, zoals leden van commissies en werkgroepen, ook zichtbaar worden op het forum en leden ondersteunen. Ook werkt het forum op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

veron_forum_topics

Het forum heeft ook een afgesloten deel dat enkel voor bestuursleden van de verschillende afdelingen actief is. Hier kunnen afdelingen zaken bespreken over bijvoorbeeld lezingen, maar ook VR-voorstellen die ze willen indienen nader belichten. Dit forum is enkele weken geleden live gegaan en wordt inmiddels actief gebruikt door enkele regionale afdelingen.

Veron Forum: https://forum.veron.nl of het nieuwsbericht op haar website.

6 antwoorden
 1. Jurgen PA3KC
  Jurgen PA3KC zegt:

  De laatste jaren zijn er veel amateurs weggegaan bij het zendamateur forum. Dit kwam voornamelijk door dat anonieme lafaards voorgetrokken werden over amateurs heen. Jammer genoeg was het vaak ook een plek voor anonieme lafaards om kwetsend inderdaad te werk te gaan richting anderen. Hier word het laatste jaar erg goed gelukkig op gelet maar het leed is al geschiet. Het forum is niet meer zoals het eerder was mede door het vertrek van vele amateurs die niet meer terug willen keren.

  Ik ben nieuwsgierig naar dit nieuwe VERON forum!

  Beantwoorden
 2. PE2KM
  PE2KM zegt:

  Wel jammer dat het forum alleen voor Veron leden beschikbaar is. Waarom niet iedere zendamateur, ongeacht of deze wel of niet lid is van de Veron. Misschien dat dat zelfs tot nieuwe leden kan gaan leiden…

  Beantwoorden
 3. PD1LTV
  PD1LTV zegt:

  Als er alleeen maar Veron leden op kunnen komen dan zeg dat genoeg over de Veron, dus nog ff geen lid worden dus. Grt PD1LTV

  Beantwoorden
  • Tonnie
   Tonnie zegt:

   Dat zegt meer over jouw dan over veron . Ze moeten dat betalen van het geld van de leden dus als jij erop wil moet je lid worden en niet klaagen. Jij ben zeker zoeen die bij de jumbo de playboy leest om niet te hoeve betalen.

   Beantwoorden
 4. Hans - PE0VMT
  Hans - PE0VMT zegt:

  Het is weer als vanouds…. Mopperen, griepen, elkaar vooral lekker even dwars zitten. Mooi begin van het nieuwe forum… Verknoei het vooral voor een ander en loop dan snel weg. Het lijkt warempel de gewone wereld wel! Ik dacht dat gelicenseerde radiozendamateurs nèt iets meer klasse hadden… 73’s de Hans – PE0VMT

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!