VERON Utrecht verliest onderkomen

pi4utrDe VERON afdeling A08 Centrum (Utrecht) moet na bijna een halve eeuw afscheid nemen van haar onderkomen. De afdeling heeft via de gemeente de beschikking gekregen over Fort de Gagel maakt deel uit van Nieuwe Hollandse Waterlinie en is rond 1820 gebouwd als verdedigingswerk.

Woensdagavond vond een Algemene Leden Vergadering plaats waarin het bestuur de mededeling deed aan haar leden. De gemeente heeft andere plannen met het monument en de huur met de lokale VERON-afdeling opgezegd. Medio mei 2016 moet de afdeling het fort verlaten.

De afdeling is de gemeente Utrecht dankbaar dat we zo lang hebben mogen genieten van deze prachtige locatie, maar vervelend is het wel dat er geen alternatieve ruimte aangeboden wordt. Tijdens de ALV is gepeild wat de wensen van de leden zijn voor wat betreft een eventuele nieuwe locatie, gevolgd door een brainstormsessie. Het bestuur is zeer druk met het vinden van een oplossing.

Meer informatie: pi4utr.nl.

16 antwoorden
 1. lexb
  lexb zegt:

  Oef dat is balen. Is een hele mooie locatie. succes met het vinden van een geschikte locatie.

 2. Lex Bolkesteijn
  Lex Bolkesteijn zegt:

  Waar is de “Vind ik niet leuk” knop als je hem nodig hebt.

  Ontzettend jammer. Vorig jaar nog op uitnodiging van PD5WL een dagje op bezoek geweest en me genote van de schitterende karakterstieke locatie.

  Bestuur van A08 : succes met de zoektoch en hoop dat jullie een goed onderkomen voor de vereniging vinden.

 3. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Gecondoleerd !! met oprechte deelneming !!!! Doodzonde van het Fort !!!

 4. PDØMV
  PDØMV zegt:

  Maar 50 jaar lang toch nog best een hele lange tijd !! niet nagedacht over speciale roepletters ter afscheid neming van het Fort !!! als Club onderkomen !!! zomaar een idee het levert ook een collectors item op wat betreft QSL kaart. Misschien breng ik de Die hards op een geweldig idee !! Als het zover is probeer ik zeker een verbinding met jullie te maken !!

 5. Gert Bikker
  Gert Bikker zegt:

  Met afschuw en verbolgenheid kennis genomen van het abrupte stopzetten van de huisvesting van de VERON Afdeling 08 – Utrecht. Is er wellicht een kans, dat er een vervangende ruimte wordt aangeboden door de gemeente? Want op straat ‘dumpen’ lijkt me een zeer laagwaardige manier van handelen.

  #GemeenteUtrecht …. Word eens wakker??

 6. Thom PA9T
  Thom PA9T zegt:

  Hallo Mark PD0MV!

  Je hebt de die hards inderdaad op een idee gebracht! Vanaf het Fort organiseren we wel vaker special event stations. Denk aan de PA0AA contest call, PC6NHW, maar ook het grote succes van PA15TOUR voor de Tour de France!

  Ik ga je idee meenemen naar de leden die wel vaker verantwoordelijke zijn voor deze leuke activiteiten, en wellicht gaan we elkaar dan wel werken als we een speciale afscheidscall kunnen actieveren. Misschien heb je zelf wel een suggestie voor roepletters?

  73!
  Thom
  PA9T

 7. Wim
  Wim zegt:

  Ja, ik stel voor dat jului PD0MV uitnodigen als operator. Hij heeft ook uitgebreide ervaring met special event stations bemannen.
  Binnenkort haalt hij F, dus dan kan hij op alle banden het Gagelfort onder de aandacht brengen. Ik zie overigens dat ik ben weggemodereerd betreffende een eerdere bijdrage.Ik begrijp daaruit dat mijn bijdragen niet op prijs worden gesteld.

  Doei SK

 8. Fred PA1FJ
  Fred PA1FJ zegt:

  Tipisch weer zo’n geval waarin een Gemeente Eurotekens voor zich ziet, en totaal voorbij gaan aan behoeftes van de bevolking!

 9. Arthur
  Arthur zegt:

  Een postitief idee als VERON Utrecht op grootste wijze afscheid neemt van de oude lokatie met een special event. (ze zaten en toch maar mooi 50 jaar!)
  Je kunt mensen ook een qsl ontwerp laten insturen bv. (soort wedstrijd)

 10. PD0MV
  PD0MV zegt:

  PA50GF
  PB50GF
  PC50GF
  PD50GF
  PE50GF
  PF50GF
  PG50GF
  PH50GF

  Zomaar een idee hoor ! :
  Hier een aantal Roepletters vooral niet te moeilijk, expres PA tot PH reeks opgesomd zodoende kun je misschien een Award samen stellen.
  En het aantal verbindingen loopt ook al redelijk snel op.

  Als het zover is werk ik jullie zeer graag op de amateur korte golf banden.
  50 jaar is wel wat meer dan een jubileum xD overigens het is per slot van rekening een halve eeuw.

  Gr Mark PD0MV
  Vanuit Alphen aan de Rijn

 11. Thom PA9T
  Thom PA9T zegt:

  Hoi Fred,

  Inderdaad erg jammer. Het gaat (helaas) alleen maar om de knaken lijkt het. Enig sociaal denken is er helaas niet meer bij. Andere verenigingen in Utrecht zijn zo ook hun locatie kwijt, zoals RTV Stichtse Vecht.

  @ PD0MV: leuk dat je meedenkt! Waar staat GF voor? Gagel Fort?

  • PD0MV
   PD0MV zegt:

   Ja GF staat inderdaad voor Gagel Fort.
   Ik probeer vaak bij events de initialen te gebruiken, omdat het dan ook makkelijk te onthouden is!!
   En wat ook zo is als je 1 speciale roepletters als Call aanvraagt, probeer ik ook de Prefix bij passend te maken het cijfer hangt dan af waarvoor het event bedoeld is, bij niet bijzonderen dingen kunje vaak gewoon 6 gebruiken, maar bij de wat specialere gelegen heden kan je een 2 of 4 cijferige nummer gebruiken.
   Bij GF nummer 50 gekozen, vanwege 50 jaar bestaan. Je kan desnoods bij GF de A toevoegen AGF afscheid gagel fort.

   Gr Mark PD0MV

 12. Thom PA9T
  Thom PA9T zegt:

  Bedankt Mark voor je input. We gaan kijken hoe het allemaal gaat lopen, maar er zijn al diverse positieve reacties binnen de club over het activeren van een special call. In het nieuwe jaar gaat dat ook weer knaken kosten (€31) voor speciale roepletters. Dus we moeten met de pet langs hi 😉

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Een PI4-call kost 31 euro. Hoe het met een Special Event call gaat in 2016 is nog niet bekend. Wellicht blijft deze gratis zoals het nu ook het geval is…

 13. Thom PA9T
  Thom PA9T zegt:

  @ PH4X Dat zou mooi zijn! In ieder geval een extra stimulans om mooie roepletters aan te vragen. Dan kunnen we de €31 weer investeren in van die groene glazen flesjes tijdens de contest 😉

Reacties zijn gesloten.