Radiovlooienmarkt: Let op zakkenrollers

Autotron-LogoOver een paar dagen vind de 39e radiovlooienmarkt plaats in Rosmalen. Met een 5000 bezoekers is dit ’s lands grootste markt voor radiozendamateurs. Helaas hebben de afgelopen jaren ook andere gasten de markt weten te vinden. En daarbij bedoelen we niet de draadloze helicopters (leuk om een hulpdraad in de boom te hangen) of de Indiaan die kleding verkoopt.

Op een markt wordt doorgaans alles contant afgerekend. Dat weten de handelaren en dan weten ook de Oostblokkers. Het zal niet de eerste keer zijn dan meer dan 50 mensen gerold worden. Vorig jaar werden enkele mensen ontdaan van portefeuille in de binnenzak. De moderne Oostblokker is uitgerust met scherpe mesjes om ongemerkt je kleding open te snijden, waarbij je buit al weg is voor je merkt dat je een snijwond hebt.

Daarom deze keer nog een waarschuwing, want ondanks borden en aankondiging blijven er mensen die niet alert zijn. Je portefeuille hoort niet in je kontzak of in een jaszak die van buiten bereikbaar is. Wees alert. Het is niet de vraag of er een zakkenroller aanwezig is maar waar hij aanwezig is.

Hamnieuws.nl wenst iedereen een fijne dag op de 39e Landelijke Radio Vlooienmarkt in Rosmalen!

Tijdens de Dag voor de Radio Amateur in Apeldoorn werd een zakkenroller aangehouden.

Tijdens de Dag voor de Radio Amateur in Apeldoorn werd een zakkenroller aangehouden.

7 antwoorden
 1. Ruud
  Ruud zegt:

  Ik stond er bij en keek er naar…
  Ondanks de grote kans dat je zakken leeggehaald worden toch een fijne dag.
  Nou die vergaat je wel als slachtoffer zijnde.

 2. Marc
  Marc zegt:

  Vorig jaar werd er niet 1 maar een hele zakkenrollende familie inclusief baby in kinderwagen meegenomen door de politie. Of de baby ook reeds het rollen vaardig was kon ik niet zien.

 3. Randy
  Randy zegt:

  Als je het over de DvdRA in Apeldoorn had: Het stel met de kinderwagen dat apart genomen werd had *niets* met zakkenrollerij te maken.

 4. Wim
  Wim zegt:

  Als ik soms naar de prijzen kijk heb ik ook het gevoel dat ik gerold word.

 5. Andere Wim
  Andere Wim zegt:

  Portemonnee, ik leerde op school portemonnaie, die met wat papier is gevuld, met een stuk vislijn van een meter eraan, vastgemaakt aan het knoopsgat, in je kontzak stoppen,

 6. Pieter
  Pieter zegt:

  Hou er rekening mee dat ze altijd terugkomen. Ook in Rosmalen werd weer omgeroepen dat zakkenrollers actief waren. Vele duizenden euro’s worden op zo’n dag gestolen. En omdat de zakkenrollers dan een boete krijgen van zo’n 200 Euro is dat voor hen gewoon de moeite waard. Dus blijven ze terugkomen. Let gewoon op mensen die naar anderen kijken en niet naar de stand. Wij als standhouder hebben gewoon geen tijd. En de zakkenrollers komen juist dan als het ergens druk is.

Reacties zijn gesloten.