Website CQ PA slecht beveiligd

cqpa-logoCQ PA is het huisorgaan van de VRZA. Vorig jaar juli/augustus is de laatste editie van de drukpers gekomen en sindsdien leeft de CQ PA door als afgeschermde website. Hiertoe is besloten op de Algemene Leden Vergadering van de VRZA in 2012. De kosten liepen dermate op dat de liquiditeit van de vereniging in gevaar kwam. Digitalisering was dus pure financiele noodzaak.

Direct gevolg voor de leden was een contributieverlaging. Waar het lidmaatschap van de VRZA voorheen 50 euro per jaar kostte, verlaagde het bestuur de bijdrage naar 32,50 per jaar. De website voor de digitale CQ PA werd gelanceerd en artikelen verdwenen achter een inlog venster. Maar in hetzelfde beveiligde deel van de website is nu een fout gevonden, zo schrijft PE5PVB op het forum zendamateur.com.

Wanneer er vanuit de inhoudsopgave naar een artikel gelinkt wordt, kom je terecht op de inlogpagina. Door de URL in de adresbalk te manipuleren en het laatste deel weg te halen, kom je rechtstreeks in de inhoudsopgave van de maand terecht, waarna – na een kilometer scrollen – de hele editie van de betreffende maand te zien is. Dit lijkt duidelijk op een ontwerpfout in de website.

[error]Complete URL: http://www.cq-pa.nl/cq-pa-jaargang-2013-nummer-4/morse-examen-ervaring/
‘Gemanipuleerde’ URL:https://www.vrza.nl/wp/cq-pa-archief/[/error]

2 antwoorden

Reacties zijn gesloten.