Wijziging frequentie van PI3UTR

PI3UTRAls alles meezit zal PI3UTR vandaag de frequentie 145.6250 MHz verlaten en gaan uitzenden op de nieuwe frequentie 145.5750 Mhz. Daarbij zal het vermogen verhoogd worden van 4 Watt ERP nu naar 20 Watt ERP, zoals de nieuwe ATOF voor de bovenregionale repeater dit toestaat.

Mischa (PA1OKZ) en Paul (PE1RJV) beginnen vandaag om 09.00 uur met de ombouw van de repeater in de zendtoren te IJsselstijn. Dat meldt StreamingMedia.tk, de website van PE2MC.

Op de oude frequentie zal tijdelijk een opname te horen zijn die gebruikers attendeerd maakt op de nieuwe frequentie. Later (in 2014) zal de antenne-hoogte ook gewijzigd worden. Deze werkzaamheden hebben echter meer voorbereidingstijd nodig dan het opnieuw afregelen van de filters en het omprogrammeren van de repeater zelf.

Co-channeling
Op sommige websites wordt gemeld dat deze repeaters deel gaan uitmaken van het CoVersity netwerk van PI2NON in Noord-Nederland. Dit is onjuist. Hoewel co-channeling is toegestaan zal er een eigen netwerk voor de nieuwe bovenregionale repeaters PI3UTR en PI2NOS gebouwd worden.

Update 12.00 uur: Mischa (PA1OKZ) meldt dat de werkzaamheden tot morgen zijn uitgesteld.

16 antwoorden
 1. Louis
  Louis zegt:

  “Later dit jaar zal de antenne-hoogte ook gewijzigd worden” Nou het jaar duurt niet zo lang meer, maar we wachten geduldig af, of zal ik komen helpen met de antenne?

  Beantwoorden
 2. Mischa
  Mischa zegt:

  Helaas heren; vanwege de belachelijke wind hebben we het een dagje uitgesteld. Morgen (zaterdag) vanaf een uur of half tien is PI3UTR QRT op 625 om later doe dag op 575 teug te komen….

  Beantwoorden
  • Pip
   Pip zegt:

   Ja, het URL klopte wel, maar de ISP was het er niet mee eens wat er op de site gebeurde (las ik eerder vandaag toen er nog wel iets gebeurde).

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!