Berichten

Nieuwe beta Ham Radio Deluxe

HRD_logoHRD Software LLC, het bedrijf achter Ham Radio Deluxe heeft een beta uitgebracht van de nieuwe versie, die inmiddels bij numer 6.2 aanbeland is. Zoals gebruikelijk worden nieuwe transceivers zoals de Yeasu FT-1200  en de FlexRadio 6700 ondersteund. Ook wordt eindelijk het 2e VFO van de Icom IC-9100 ondersteund voor ‘satellite mode’. Nieuw is HRD Voice dat een oplossing moet bieden om sets remote te bedienen. Deze ondersteuning is nog wel experimenteel en werkt niet op alle radio’s.

Lees meer

Inhoudsopgave QST januari 2014

DigitalQST_logoDe American Radio Relay League (ARRL) heeft het januari nummer van haar blad QST uitgebracht. Leden kunnen het magazine digitaal online bekijken. Het papieren exemplaar zal met enkele dagen in de bus belanden. Deze maand bevat de QST onder andere deze onderwerpen:

Lees meer

Review van de Yaesu FTDX-3000

yaesuOp de website van Pleun Vermeulen (PA3HHO) is een video-review te vinden van de nieuwe Yaesu FTDX-3000. Pleun is een van de eerste Nederlandse zend- amateurs die in bezit is van de nieuwe Yaesu transceiver. Hij laat daarbij ook de werking van de DNR, de Digital Noise Reduction, zien.

Lees meer