Zendbeperkingen in Zwolle

13cm_grid-antenneTijdens de viering van Koningsdag in Zwolle gelden er zendbeperkingen in de 13cm band tussen 2320 en 2300 MHz. Dit van maandag 25 april 2016 tot en met woensdag 27 april 2016. De beperking geldt in een omtrek van 35 kilometer rondom de hoofdstad van Overijssel.

Onder andere gebruikers van de ATV-transponder PI6MEP in Meppel kunnen hier  hinder van ondervinden, dat uitzendt op 2352 MHz. De afstand tussen Meppel en Zwolle bedraagt circa 22 kilometer.

Een overzicht van de actuele beperkingen is altijd te vinden op de website van Agentschap Telecom of op Hamnieuws onder het kopje ‘zendbeperkingen’. Let op: Vergunningen voor DAV-verbindingen zijn permanent uitgegeven. Uitsluitend tijdelijke vergunningen worden nog gemeld bij de zendbeperkingen. Verzeker u ervan dat de frequentie vrij is alvorens een uitzending te starten, met name als er grotere evenementen in de nabije omgeving zijn.

1 antwoord
  1. Hans
    Hans zegt:

    De genoemde frequenties kloppen niet Randy, het moet zijn 2320 tot 2400MHz.

    Opvallend is tegenwoordig dat er niet een klein stukje van de band niet meer beschikbaar is maar steeds het hele stuk 2320 – 2400 MHz.

    Het werken aan een oplossing zoals besproken in het AT overleg lijkt niks op te leveren. Duurt nu al bijna 3 jaar dat we steeds opnieuw zendbeperkingen opgelegd krijgen.

Reacties zijn gesloten.