Zendbeperkingen tijdens Dutch TT

13cm_grid-antenneTijdens de Dutch TT die van maandag 23 juni tot en met zondag 28 juni plaatsvindt in Assen gelden er zendbeperkingen voor radiozendamateus op de 13-cm band.

In een omtrek van 50 kilometer rond Assen is het niet toegestaan de frequenties tussen 2330 en 2400 MHz te gebruiken omdat er een vergunning is verleend aan een primaire gebruiker voor draadloze audio- en videoverbindingen.

2 antwoorden
 1. Hans
  Hans zegt:

  Waar komt die 50 km nou weer vandaan, op de website van AT staat een straal van 35 km.

  Verder is het van de zotte dat er een beperking opgelegd wordt voor 6 dagen achtereen dus totaal 144 uur. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de primaire gebruiker ook daadwerkelijk 6 keer 24 uur de frequentie gebruikt.

  AT zou hier toch wel wat meer genuanceerd en specifieker om kunnen gaan met het opleggen van beperkingen. Naast dat is nog steeds onduidelijk of er ooit storing is geweest bij de primaire gebruiker welke door een radio amateur is veroorzaakt.

  • Rob
   Rob zegt:

   Ik neem aan dat ze tijdens opbouw en test werkzaamheden de frekwentie vrij willen hebben, ook al staat die dan niet de hele tijd aan. En dat ze als primaire gebruiker geen lastige vragen van secundaire gebruikers willen hebben met “waarom dan?” en “wanneer dan precies?”. Als er wat tegen zit dan gaan ze wellicht op tijden door dat ze normaal niet zouden werken, en als ze dan eerst weer moeten zorgen dat de zendamateurs oprotten dan kost het ze nog meer tijd.

Reacties zijn gesloten.