Zesde uitgave DKARS-magazine

dkars-logoVannacht zal DKARS met de zesde uitgave van haar magazine komen. Secretaris Peter de Graaf (PJ4NX) laat aan Hamnieuws weten dat donateurs het magazine enkele dagen geleden al in de mailbox hebben ontvangen. Vrijdag op zaterdagnacht kunnen alle zendamateurs het magazine downloaden.

De zesde uitgave van het digitale blad bevat 77 pagina’s, bijna een verdrievoudiging van de eerste uitgave. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In de zesde uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Doppler peiler deel 3
  • DKARS Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland
  • PE1KQP’s Projecten Pagina
  • DK4DDS NFG-2 Zelfbouw één- en tweetoon LF-testgenerator
  • Satellite News Gathering in ontwikkeling
  • De bovenregionale repeaters in Midden-Nederland
  • (Open) Brief naar het AT inzake “Solaroad”
  • Conflicterende technologieën: DAB+, PLC

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl.

Van de eindredacteur:

Dit is de eerste “Kerst-editie” van het DKARS Magazine, maar de overlast van alle kerstversieringen blijft voor u beperkt tot de voorpagina zodat er in het blad meer ruimte overblijft voor andere radio amateur zaken. Als inwoner van het stuk van Nederland waar ik woon kan ik overigens nu al voorspellen dat we hier op Bonaire dit jaar geen witte kerst gaan beleven, wat overigens niet wil zeggen dat we hier geen echte witte heuvels hebben.

Rondom de feestdagen hebben de meeste mensen wat meer vrije tijd om een en ander wat door te lezen, daarom is het ons gelukt om een december Magazine uit te brengen met een “recorddikte” van 77 pagina’s ! De afgelopen maanden kwamen er ook enkele opmerkingen om het Magazine op een andere manier te kunnen lezen dan als PDF, welnu dat kan inmiddels ook. Via de site van www.issuu.com zijn alle edities on-line door te bladeren en op deze link staan alle tot nu toe verschenen Magazines. Er is overigens heel veel interessants te vinden op deze site, ook andere amateur gerelateerde bladen! Door het grotere aanbod van artikelen is de inhoudsopgave nu ook een beetje aangepast, voor de overzichtelijkheid is het Magazine nu enigszins in thema’s verdeeld, dit moet het lezersgemak dan ook weer wat ten goede komen.

Terugkijkend op het eerste(half) jaar van het Maga- zine kunnen we zeker stellen dat de opzet (boven verwachting) geslaagd is. Vanuit de download statistieken heb- ben we nu al vast kunnen stellen dat vele duizenden mensen het Magazine lezen! Natuurlijk kan dat alleen maar door de vele bijdragen van alle lezers de we hier erg dankbaar voor zijn. Een voordeel van het niet hoeven drukken en per post versturen blijft er voor verantwoordelijk dat we snel, gratis en actueel kunnen zijn en op die voet zullen we dan ook zeker doorgaan. En nogmaals het thema van het Magazine is en blijft dat we artikelen niet al te ingewikkeld willen maken en zo ook voor ieder wat wils kunnen bieden. Het is niet louter en alleen een DKARS- boodschap die we uitdragen, maar we willen de gehele amateurgemeenschap iets extra’s bieden!

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: .magazine@dkars.nl.

73 de Peter de Graaf/PJ4NX/PA3CNX
Secretaris en eindredacteur.