Deze pagina laat zien waar je op basis van een CEPT-overeenkomst uit mag komen. De mag voor Full amateurs (HAREC T/R 61-01) is nog in ontwikkeling. Onderstaande kaart van Europa gaat uit van de ECC(05)06 recommendation voor Novice amateurs. Klik op het land om een nieuwe pagina te openen van de telecommunicatie toezichthouder of landelijke vereniging voor meer informatie. Hoewel Zweden niet in de ECC(05)06 recommendation vermeld wordt, mogen Novice amateurs hier wel uitzenden.

Let op: Nog niet alle links werken. De kaart is nog in ontwikkeling.

Europa-Novice Placeholder
Europa-Novice

Niet zichtbaar zijn de dwergstaten: Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad. In deze landen is het niet toegestaan voor Novice amateurs om uit te zenden. De enige uitzondering is Liechtenstein.

Buiten Europa mogen Novices ook uitzenden in de Verenigde Staten. De Novice licentie staat daar gelijk aan de General license. Ook op de Caribische eilanden Aruba (P4), Curaçao (PJ2), Bonaire (PJ2), St. Eustatius (PJ5), Saba (PJ6) en St. Maarten (PJ7) mag gewerkt worden, maar uitsluitend op VHF en UHF. Op de BES-eilanden mag ook op de HF-banden gewerkt worden dankzij de inzet van DKARS. Neem voor details hierover contact op met PJ4NX.