57 geslaagden bij examens in Vlaardingen

Stichting Radio Examens hield gisteren (24 mei) een examensessie in Vlaardingen. Deze werd opnieuw gehouden bij het Groen van Prinstererlyceum. Henk Vrolijk (PA0HPV) van Stichting Radio Examens laat het volgende weten:

Voor het F-examen verschenen 35 deelnemers. Van hen zijn 14 voorlopig geslaagd (40,0 %). Voor het N-examen verschenen 49 deelnemers. Van hen zijn 43 voorlopig geslaagd (87,8 %).  Een promoteam van de VERON was aanwezig en zij gaven aan dat er goede belangstelling voor hun folders, uitdeel exemplaren van Electron enz. was.

Wachten op de uitslag
Veel kandidaten vragen zich af waarom het lang duurt voor de uitslag verwerkt is bij Agentschap Telecom. Secretaris Henk Vrolijk van SRE geeft hier een toelichting op.

Agentschap Telecom ontvangt van de Stichting Radio Examens binnen twee dagen de scores van de deelnemers en het vereiste ‘Rapport van Bevindingen’.
AT gaat van elke geslaagde, via de gemeentelijke basisadministratie, na of de persoonsgegevens kloppen. Daarna worden deze gegevens ‘klaargezet’ in het gebruikersregister, zodat de software van het register een geslaagde, die voor het eerst inlogt, ook als zodanig herkent. Inloggen in het gebruikersregister voordat de herkenning gegevens zijn ingevoerd heeft geen zin.
Dit invoerproces duurt meestal enkele weken, afhankelijk van het aantal deelnemers en van andere (maritieme) examens waar men bij AT ook veel werk aan heeft. Als de gegevens zijn ingevoerd en er geen fouten zijn geconstateerd en als de SRE ook de juiste procedure blijkt te hebben bewandeld, worden de examens officieel ‘vastgesteld’. De SRE ontvangt dan de ‘vaststellingsbrief’ van AT. Wij sturen dan aan iedereen een mailtje dat de vaststelling is ontvangen en dat de brieven met de uitslag er aan komen. Degenen die zeker weten dat ze geslaagd zijn, kunnen dan al inloggen.
De brieven met de uitslag worden zo snel mogelijk na ontvangst van de vaststelling verzonden. Voor de geslaagden zit er ook het certificaat van de SRE bij.”

Het examen in Vlaardingen was het vierde examen dat SRE dit jaar afgenomen heeft. Het eerstvolgende examen wordt op 6 september in Veldhoven en op 1 november in Nieuwegein. Aanmelden kan tot een maand voor het examen.

Meer informatie is te vinden op de website radio-examen.nl. Beide examens van deze sessie zijn inmiddels beschikbaar in de download sectie op Hamnieuws.nl.

9 antwoorden
 1. Mannes PD3MCF
  Mannes PD3MCF zegt:

  Was een mooi en leuk examen
  Was mijn eerste keer
  Met 3 foutjes voor mijn novice
  Ieder geslaagde van harte

 2. Mannes PD3MCF
  Mannes PD3MCF zegt:

  voor iedereen die geslaagd is gefeliciteerd
  ik heb het als heel professioneel ervaren de cursusdag
  en ben geslaagd met 3 foutjes

 3. Leo de Blaauw PD1LDB
  Leo de Blaauw PD1LDB zegt:

  Ik had 13 fout op het F examen dus ik ga er (voorlopig Hi..) ook even vanuit dat ik geslaagd ben 😉

 4. Mannes
  Mannes zegt:

  even een vraag over DIGI.D
  ik heb een DIGI.D
  nu kijk ik bij het AT met mijn DIGI.D
  tot zover gaat alles goed ik kan ook al inloggen met mijn code
  maar wordt dan tevens gelijk weer uitgelogd ??
  hebben hier meer mensen last van
  want ik kon tot een aantal weken geeneens inloggen
  werd gezegd BSN nummer niet bekent bij ons
  nu kan ik wel inloggen met mijn DIGI.D
  maar wordt gelijk uitgelogd
  meer mensen die dit hebben of dit herkennen ??
  mvg
  Mannes

  • Paul
   Paul zegt:

   Er is een achterstand bij het Agentschap Telecom met het invoeren van de gegevens. De verwachting is dat de gegevens in de komende week, 19 t/m 23 juni 2017, alle ingevoerd zullen zijn waarna je kunt inloggen.
   Het zou veel gebruiksvriendelijker zijn wanneer een gebruiker een begrijpelijke foutmelding krijgt wanneer zijn of haar gegevens (nog niet) bekend zijn in het register.

   NB Ik was ook bij dit Novice examen in Vlaardingen en had (officieel) 2 fouten en ben dus ook geslaagd.

   • Paul - PD4PD
    Paul - PD4PD zegt:

    Beste Mannes,

    Ik heb vandaag (19-06-2017) mijn call kunnen registreren, dus wellicht kun jij dat nu ook.

    Paul

 5. Joost
  Joost zegt:

  Een oude bekende uit Bergschenhoek was er ook nog. Wat een blaataap. Uiteraard is hij gezakt. Met zijn grote bek.

Reacties zijn gesloten.