De NGRadio die er nooit zal komen

HAMRADIOAl enige tijd circuleren er verhalen over de DV4Mobile zendontvanger, een driebander (in Europa een 2-bander) die alle digitale modi aan boord zou hebben, inclusief GPS ondersteuning. Updates worden Over The Air (OTA) via LTE verzonden.

En al deze banden gaan, volgens het niet werkende demo-model dat op de Hamvention in Dayton tentoongesteld is, via één N-connector beschikbaar moeten komen. Voor menig zendamateur al een reden om de Bullshit-detector af te laten gaan…

NGRadio_vertVorige week verscheen op de website newradio.eu een portable transceiver die hetzelfde zou moeten kunnen. Foto’s van het Noord-Koreaanse persbureau zijn beter gephotoshopt: Het is duidelijk dat het hier om een Runbo H1 gaat, een Android telefoon met ingebouwde zendontvanger die op sites als Ali Express te koop is. Deze zou volgend weekend op HAMRADIO in Friedrichshafen gepresenteerd worden.

Veel zendamateurs vragen zich hardop af wanneer de New Radio website opeens offline is en in een stille dood zal sterven. Een en ander lijkt zo fake dat zelfs China elke betrokkenheid ontkent. Niet geheel onbelangrijk: Een van de mensen achter de website is Torsten Schultze, DG1HT die met ‘zijn’ DMRPlus netwerk bekend is van het blokkeren van apparatuur en netwerken die niet door zijn bedrijf geleverd is.

Eind dit jaar zal duidelijk worden of de DV4mobile zal komen. Op de website van Wireless Holding wordt aangegeven dat prijs van deze zendontvanger pas in het 4e kwartaal van dit jaar zal zijn. Nu al is duidelijk dat ondersteuning voor extra protocollen als P25 en NXDN extra geld gaat kosten en via een sleutel geunlocked moeten worden.
Andere websites, bijvoorbeeld die van Gigaparts geven de mogelijkheid om een pre-order te plaatsen á $35.-

De Australische importeur heeft al in ieder geval al afscheid genomen en spreekt verre van positief op zijn website over de Runbo zendontvangers.
New Radio. Eerst zien, dan geloven.

5 antwoorden
 1. Adriaan PE2K
  Adriaan PE2K zegt:

  Het lijkt wel een iPhone hype. Bijna iedereen is over de theewater. En anderen zien het wel gebeuren. Mocht het er van komen: prachtig. Komt het er niet… dan gebruiken we gewoon drie portofoons naast elkaar.

 2. Tom ON4TOP
  Tom ON4TOP zegt:

  Bullshit Connector ?? Hier alles op N-connector .. ik heb een bloedhekel aan die veredelde banaan stekker die men PL noemt .. maar idd DV4 mobile is veel bla bla en weinig boem boem vrees ik ..

 3. Rob
  Rob zegt:

  Ach ja over de Connect Systems CS-7000 horen we ook steeds alleen maar dat ie eraan komt.

Reacties zijn gesloten.