Berichten

FlexRadio komt met de Maestro

smartsdr-4_xlargeFlexRadio heeft de Maestro Control Console gepresenteerd tijdens de Hamvention beurs die deze week plaatsvindt in Dayton. De Maestro is een bedieningspaneel voor de 6000-serie SDR’s en hierdoor wordt het mogelijk om de radio zonder computer te bedienen, desgewenst draadloos vanuit de woonkamer of de tuin

De Maestro heeft de beschikking over een Ethernet aansluiting, Bluetooth 4.0 en Wifi. Naast een externe 12 Volt voeding is er een voorbereiding genomen om de unit met batterijen te voeden. Deze worden echter niet meegeleverd. De unit heeft een 8″ touchscreen en laat twee slices spectrum zien. Hoeveel bandbreedte noodzakelijk is, laat FlexRadio niet weten. Onbekend is dan ook of de Maestro buiten huis gebruikt kan worden via een remote verbinding.

Lees meer

FlexRadio komt met FLEX-6300

FLEX-6300SDR-leverancier FlexRadio Systems komt met een nieuwe transceiver, de FLEX-6300. Deze nieuwe SDR zendontvanger is een uitgeklede versie van de eerder gelanceerde FLEX-6500. Hij beschikt 2 sliders (VFO’s) met een bandbreedte van maximaal 7 MHz elk. Het vermogen is maximaal 100 Watt en de werkbare banden zijn 160 tot en met de 6-meter band.

Lees meer