Icom IC-7600 krijgt grote update

ICOM-logoDe Icom IC-7600 mid-range zendontvanger van Icom zal een firmware update krijgen. Versie 2 moet functionaliteit toevoegen die eerder toegevoegd werden op de Icom IC-7700 en de IC-7800.

Het gaat dan onder andere om een Spectrum Scope Waterfall Display en bediening met de muis. Daarnaast wordt het mogelijk om de set uit stand-by mode te halen via de CA-interface, waardoor het remote aan- en uitschakelen mogelijk wordt.

Onduidelijk is of de Audio Scope ook beschikbaar zal komen voor de IC-7600.

Op Youtube is een video verschenen die een IC-7600 toont vanuit de Hamvention in Dayton, die deze week plaatsvind. Wanneer de software beschikbaar komt is nog niet bekend.

9 antwoorden
 1. Leo
  Leo zegt:

  2.00 geïnstalleerd, RF waterval display werkt prima. Let op ! Ook al schakel je het waterval display uit, op de achtergrond blijft deze lopen, ook al zie je hem niet. Dit betekent dat de spectrum scope met versie 2.00 nu altijd iets trager werkt ! Er zit geen audio scope in, is ook niet gemeld als nieuwe functie.

 2. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  het is wel gemeld bij de dayton 2015…

  http://www.icomamerica.com/en/amateur/dayton2015/ maar die is onderwijl veranderd zie ik nu.

  en idd, meer mensen hadden ook het idee dat het iets langzamer was.

  Zelf gebruik ik de wide/std screen voor de oude scope en de scope metw aterfall.

  de audioscope zal wellicht in een latere versie er in komen? we’ll see.

  Ik vind het wel prettig dat Icom zo de updates maakt. Coe is altijd stabiel en zonder problemen. Sommige andere merken release 12 versies om vrijwel niets toe te voegen. Of pas na release xx werkt het volgens de specs. Ik noem geen namen omdat het de twee andere grote namen betreft. 😉

 3. Leo
  Leo zegt:

  Het zou mooi zijn als er een versie 2.01 komt waarbij, als je de waterfall niet op display zet, de DSP de waterfall functie ook niet uitvoert en bij niet tonen van de waterfall de spectrum scope als vanouds snel werkt. Maar dan moet de DSP in een andere mode worden gebracht, en dat softwareproces hebben ze nu omzeild, door de DSP gewoon constant hetzelfde te laten doen, (hij draait immers ook los van de control CPU). Ik heb de radio daarom weer ge-downgraded naar 1.11. Ik vind de (snelle) spectrum scope veel belangrijker bij het afstemmen en gebruik die ook constant, en ook zonder de max hold functie. Waterfall is een gadget die er leuk uitziet maar waar je niet veel mee kan doen omdat de 7600 geen SDR ontvanger is waarmee je diverse (digitale) modes gaat analyseren en decoderen, dat kan met de 7600 sowieso niet. Upgraden en weer downgraden gaat dus uitstekend, maak wel eerst een backup van de settings op USB stick van de versie die je op dat moment hebt, maar ook eerst van de oude maken en bewaren voordat je upgraded. Maar al met al inderdaad wel gaaf dat Icom dit na 4 jaar nog even gratis maakt, alhoewel ik liever andere kleine wijzigingen had gehad, zoals instelbare shift (en bredere) shift voor mark en space voor telex…

 4. Roeland Jansen
  Roeland Jansen zegt:

  misverstand — de 7600 IS een SDR. (check de definities maar eens).

  En ja gelukkig kan je downgraden. iK vind het prima zo. Ja het kan altijd beter. Ik gebruik de peak hold overigens wel.

 5. Leo
  Leo zegt:

  Ja, de 7600 is uiteraard wel een SDR, maar ik bedoel dat het er niet zo een is waar je met behulp van speciale software ingewikkelde signaalanalyses en decoding kunt doen (waardoor de waterfall meer leuke gadget is op deze ontvanger). Ben trouwens wel benieuwd of de bug bij het omschakelen tussen RTTY, en PSK terwijl je in decode mode staat er uit is, dat ben ik nog even vergeten te testen met 2.00. Bij 1.11 moet je bijvoorbeeld eerst even met EXIT uit de PSK decode mode voor je naar RTTY mode kan schakelen anders blijft op het display tijdens RTTY mode nog de (bevroren) PSK signaal indicatie staan en niet de (live) RTTY signaal indicatie.

Reacties zijn gesloten.