Kenwood presenteert de TS-890s

Kenwoord heeft de TS-890s gepresenteerd tijdens de Hamvention beurs. Deze nieuwe HF-transceiver heeft (voor Europa) de 4-meter band aan boord. Er wordt gebruik gemaakt van conventionele techniek met downconversie en roofing filters.

Verder heeft de zendontvanger een 7″ kleuren touchscherm aan boord. Het vermogen op de 4-meter band zou beperkt zijn tot 50 Watt. De overige HF-banden 100 Watt. De TS-890 moet medio september 2018 leverbaar zijn.

Verder zijn twee antenne aansluitingen te zien op de foto en wordt een RX-antenne en RX-out via RCA-connectoren aangeboden. Ook lijkt er een connector te bestaan voor een externe referentiebron. Daarmee lijkt de set ook geschikt als achterset voor transverters.

Update 23-05: Inmiddels zijn de eerste datasheets online. De transceiver krijgt een netwerkaansluiting en is remote bedienbaar. Het scherm is een touchscreen. Ook is er een 10 MHz referentie input.

14 antwoorden
 1. PD3HF
  PD3HF zegt:

  Non touch screen… Dat begint al gelijk met een flinke achterstand t.o.z. van de concurrent (IC-7300/7610/FT DX101D). En het gene me nu al gelijk in een oog brandt (en zal dat zeker ’s avonds doen) is die krijtwitte s-meter. Dat was al goed voor las-ogen op de 990 en ze hebben er niets van geleerd zo te zien.

  • PD3HF
   PD3HF zegt:

   Een touch-screen vervangt veel knoppen. Daarmee verwijs ik jou antwoord naar het land van der …

   Onwetendheid is geen rede voor arrogantie.

 2. Arthur-PD1ZON
  Arthur-PD1ZON zegt:

  Dat lijkt me later een overweging waard deze set.
  Wat een fijnbesnaarde opmerking hierbover!

 3. Mike
  Mike zegt:

  Meteen afkraken! Goed gedaan jongens, laat zien dat je er echt verstand van hebt. Het lange R&D traject, testen, POC maken, prototype fabriceren, fouten herstellen, nogmaals testen, productielijn inrichten, eerste run uitproberen, enz, enz, is toch allemaal onzin. Wanneer zien we jullie product van de band afrollen?

 4. Adri
  Adri zegt:

  Wat zijn er toch rare mensen onder de zendamateurs, altijd alles afkraken voordat je het apparaat getest hebt, de ene weet het nog beter dan de ander.Langzamerhand schaam ik me dood om zendamateur te zijn, ik durf het tegen niemand te vertellen en zeker niet te laten zien wat mijn hobby inhoud. Ik overweeg om ermee te stoppen omdat ik niet wil omgaan met dit soort volk

 5. Ramon
  Ramon zegt:

  Ik vind het een prachtapparaat om te zien en ik denk dat er technisch gezien genoeg redenen zijn om aan te nemen dat we hier te maken hebben met een prima machine. Kenwood zal een paar weloverwogen beslissingen hebben genomen om niet de SDR hype achterna te gaan. En een touchscreen hoeft al helemaal niet.

  Ik ben het met Mike en Arthur eens. En meneer de PD helemaal bovenaan in de commentaar-rangorde… niks van geleerd…

 6. PH4X
  PH4X zegt:

  Update 23-05: Inmiddels zijn de eerste datasheets online. De transceiver krijgt een netwerkaansluiting en is remote bedienbaar. Het scherm is een touchscreen. Ook is er een 10 MHz referentie input.

 7. Ron
  Ron zegt:

  Het begint nu danig te meuren vanuit Limboland. Over arrogantie gesproken…

  Tip: probeer ook eens een cursus Nederlands voor beginners. Het rammelt nu namelijk aan alle kanten.

  • PD3HF
   PD3HF zegt:

   Bedankt voor je advies. Mag ik ook weten wie dat zei? Of is ‘Ron’ genoeg? ;’)

   Grtz, Patrick
   PD3HF
   Sittard

   #DeHeldenVan2018

Reacties zijn gesloten.