Nog een week tot de 41e Ballonvossenjacht

Volgende week rond deze tijd zal de ballon geland zijn en vindt de prijsuitreiking plaats. Waar blijft een verrassing. Maar met behulp van een (peil)ontvanger en richtantenne kun ook jij erbij zijn. Het leuke is dat er voor iedere deelnemer die op de landingsplaats verschijnt een aandenken beschikbaar is, naast prijzen voor de eerste, tweede en derde plek.

Op zondag 15 september a.s. vindt de Landelijke Ballonvossenjacht alweer voor de 41e keer plaats. Rond 1300 uur zal de ballon opgelaten worden. Na een vlucht van een 2-tal uren komt deze ergens in Nederland neer. Of wellicht net over de grens in België of Duitsland. Niets is immers zo onvoorspelbaar als het weer. En waar het aan de grond vrijwel windstil kan zijn kan het op hoogte – de ballon bereikt immers een hoogte van 30 kilometer voor deze klapt – een compleet ander verhaal zijn.

De afgelopen jaren wist de Ballonvossenjacht behoorlijk aan populariteit te winnen. Vorig jaar waren er ook weer ruim 50 equipes die de landingsplaats wisten te bereiken. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen die er een leuke middag uit van weten te maken. En zoals het er nu naar uitziet, wordt het volgende week zondag bijna 20 graden en blijft het droog. Een goede reden dus om een middag erop uit te gaan achter de ballon aan.

Meer info: ballonvossenjacht.nl.