Ballonvossenjacht ook op 40-meter

logo-ballonvossenjachtHet Special Event station dat tijdens de Ballonvossenjacht actief zijn zijn, doet dat dit jaar ook weer op de 40-meter band. Dit naast de verbindingen die via repeaters PI3UTR en PI2NOS lopen. Zo krijgen alle stations in Nederland de mogelijkheid om een verbinding te maken met Radio Club ’t Gooi, PI4RCG, dat het evenement live zal verslaan.

Tussen 10.00 en ca. 17.00 uur vele verbindingen gemaakt en ook regelmatig informatie gegeven over het verloop van de jacht die om 13.00 uur begint.

Tot enkele jaren geleden werd nog gebruik gemaakt van de 80-meter band. Maar omdat de 40-meter band overdag een beter resultaat geeft en Novice stations hier ook mogen komen, is gekozen om over te schakelen. Bij Radio Club ’t Gooi is afgelopen week een zogenoemde Skyloop antenne geplaatst voor de NVIS-verbindingen door West-Europa.

Meer informatie: ballonvossenjacht.nl.

3 antwoorden
 1. Cor
  Cor zegt:

  Jammer dat ik de laatste jaren geen ballonvossenjacht QSL kaart heb ontvangen terwijl ik wel mijn QSL kaarten via het bureau verstuurd heb!
  73s Cor

  • pip
   pip zegt:

   Hoi Cor,

   ik weet uit zeer betrouwbare bron dat er een redelijk grote kans is dat je dit jaar alsnog die beloofde kaarten zult ontvangen.

 2. Cor
  Cor zegt:

  Hallo Pip,

  Dat is goed nieuws!
  Een QSL kaart voor elk verschillend jaar is een mooie herinnering!
  Ik heb er al een paar.

  73s Cor PD0RKC

Reacties zijn gesloten.