Scoop bouwt aan HAMNET en PI6ATV

De Scoop-crew heeft gisteren weer verder gebouwd aan PI6ATV en HAMNET. Plaats van gebeuren was de Gerbrandytoren in IJsselstein. Hier werden twee weken geleden al diverse mechanische werken gedaan zoals het plaatsen van drie nieuwe masten op 96 meter hoogte. Dit weekend is gewerkt aan de bekabeling en zijn de eerste antennes geplaatst. Het betreft een HAMNET link naar Hilversum en een HAMNET link richting Gouda. Ook staan de accesspoints voor HAMNET weer allemaal aan.

Verder zijn er voorbereidingen gedaan om PI6ATV weer in de lucht te krijgen. Dit is gedaan door alvast bekabeling te trekken en deze in een buitenkast op het bordes af te monteren. Vanaf hier is het slechts een klein stukje om de antennes voor de diverse links weer op te bouwen, zodat andere ATV-repeaters weer doorgegeven kunnen worden als de zender weer aan staat. De ontvangstantennes voor 1.2, 2.3, 5.6, 10 en 24 GHz zullen, net als de zendantennes, terug komen op een hoogte van 220 meter. Helaas bleek de wind te sterk om op een veilige manier op deze hoogte te werken.

HAMNET chatserver
De Scoop heeft verder een HAMNET chat server ingericht, om gebruikers, beheerders en geïnteresseerden met elkaar in contact te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het web-based Mattermost, een Slack variant die Microsoft in Office 365 als “Teams” verkoopt. om deze chat te bereiken is geen HAMNET verbinding noodzakelijk. Ook is het niet nodig altijd verbonden te zijn. Inloggen in een browser is voldoende om bij te lezen wanneer je weer inlogt.

Meer info en foto’s op de website van Hobbyscoop.