Wijziging bij de VHF-commissie

VERON-vlagIn haar vergadering van 8 januari jl. hebben de leden van de VERON VHF-commissie besloten om alle VHF, UHF en SHF-contesten voortaan onder een management te laten vallen. Deze staat onder leiding van Theo (PA1TK) die als contest manager zal optreden, zo valt te lezen op de website vhfcontesten.nl. Hij krijgt daarbij hulp van Chris (PA3CRX) die zich bezig gaat houden met ATV-contesten.

Maandelijkse contesten
Het is niet bij iedereen bekend, maar elke eerste dinsdag van de maand vindt er een VHF-contest plaats. Tussen 18:00 en 22:00 uur UTC heb je een goede gelegenheid om actief te worden op de 2-meter band in SSB. Naast activiteit in Nederland zijn veel omliggende landen ook actief rond hetzelfde tijdstip.

Op de tweede dinsdag van de maand tussen 18:00 en 22:00 uur UTC vindt de maandelijkse contest plaats op UHF en heb je dus een goede gelegenheid om je antennes en SSB-set op de 70-centimeterband te testen.
Op de tweede donderdag van de maand tussen 18:00 en 22:00 uur UTC vindt de maandelijkse contest plaats op de lage VHF-band: 6-meter.
De derde donderdag van de maand vind  tussen 18:00 en 22:00 uur UTC de maandelijkse contest plaats op de 4-meter band en is het een ideale gelegenheid om je Icom IC-7100 of zelfbouw-set voor 70 Mhz uit te testen.

Meer informatie (ook voor 1.2 Ghz en hoger) is te vinden op de website vhfcontesten.nl.