De Nederlandse Locator Contest

vrza-logoNaast de contesten die de VERON organiseerd op de VHF (en hoger) banden is er ook veel binnenlandse activiteit door de Worked All Netherlands Locator Contest van de VRZA.

Elke 2e dinsdag van de maand is er veel activiteit te beleven op de VHF-band in SSB. Diverse liefhebbers en clubsttaions zijn tussen 20.00 en 23.00 uur (lokale tijd) actief. UIteraard moet je antenne horizontaal gepolariseerd zijn maar zelfs met eenvoudige Moxon-antenne kun je al meedoen en het halve land werken.

Meer informatie over deze VHF-contest is te vinden op de website vrza.nl onder het menu wedstrijden. Zelf meedoen kan vanavond (dinsdag 11 februari) dus al. Deze contest wordt behalve in de 2-meter band ook in de 6-meter band en de 70-centimeter band gehouden.

4 antwoorden
 1. Marcel
  Marcel zegt:

  Als ik het hier meekrijg is het eigenlijk altijd alleen de verticale FM stations. SSB horizontaal is vrijwel nooit iets te horen hier.

 2. Hans
  Hans zegt:

  SSB horizontaal vrijwel niets te horen is niet waar. Als je met een horizontale yagi in SSB eens op 2m zou luisteren dan is er best wel veel activiteiten die je met een verticale antenne echt niet hoort. Dinsdagavonds rond 20:00 is er bijvoorbeeld bijna altijd Scandinavië te werken.
  Kijk eens op http://www.on4kst.org/chat/. En dat is niet alleen voor Meteoorscatter en EME.

Reacties zijn gesloten.