Yaesu stopt met FT-897D

yaesuYaesu stopt met het produceren van de populaire FT-897D all-in-one transceiver. Deze transceiver is populair als eerste zendontvanger bij veel (Novice) amateurs en bevat naast de HF-banden ook VHF en UHF banden in all-mode. Met een uitgangsvermogen van 100 Watt (50 Watt op VHF, 20 Watt op UHF) is deze set een alleskunner.

Er is nog geen opvolger voor deze zendontvanger die momenteel voor 819 euro over de toonbank gaat (bron: Hamshop.nl). De laatste exemplaren zullen deze maand gefabriceerd worden.

Yaesu_FT897

19 antwoorden
 1. andre
  andre zegt:

  Zover ik weet zijn er ook veel problemen met deze set metname de filters.

 2. Piet Piraat
  Piet Piraat zegt:

  Ik had ook lang voor portable een 897. Maar echt als je voor de hf gaat neem een icom 7200. Wil je vhf uhf en hf dan is het zeker jammer dat deze set uit de productie gaat.

 3. fre0n
  fre0n zegt:

  Voor nieuwe amateurs is deze set echt ideaal. een shack-in-a-box voor een prettige prijs, waar je de eerste tijd zowel mee kunt luisteren en zenden. Natuurlijk zitten er (veel) beperkingen aan de set maar als beginner loopt je daar toch niet direct tegenaan. En grijpt t virus je dan zoveel dat je wat meer aan je hobby te besteden hebt, dan blijft dit ofwel een goed verkoopbare set op de 2de hands markt, ofwel een ideale veld-set/2de jota-shack set oid.

  • Cor PD0RKC
   Cor PD0RKC zegt:

   Veel beperkingen?
   Fre0n vertel eens over de vele beperkingen!!!

   Ik heb de Yaesu FT897D ook.
   Er is een zendamateur die over deze set een “technische review” heeft beschreven in 2 delen in de electron.
   De auteur vond dit een uitstekende transceiver!
   Een set met alle HF banden en 6m. 2m. en 70cm all mode!
   Ik denk dat ik wel kan zeggen dat het een uitstekende set is kwa prijs prestatie verhouding!
   Ik dacht dat Yaesu deze set al 10 jaar in productie heeft.
   Ik heb al 256 DXCC landen op 20m. gewerkt, en 251 DXCC landen op 10m. met een
   2 elements yagi op 10 meter hoogte.
   In de 2 menus zijn zeer vele instellingen mogelijk, en zeker niet moeilijk als je er een beetje
   in verdiept.

   • Vincent
    Vincent zegt:

    Hi Cor, ik ben zelf een beginnende N-er en heb daarom nog geen beperkingen kunnen ervaren. Ik heb juist voor deze set gekozen vanwege de lovende reviews. Toch zullen er in deze ‘semi mobiele’ set wel beperkingen zitten, anders zou niemand ooit een duurdere set aanschaffen.

    Enkele beperkingen: De filters zijn al eens genoemd, er zit ook geen automatische tuner op (die wel als addon-module te koop is natuurlijk). Ook schijnt er iets niet fijn te werken aan de outputs, die kun je ofwel gebruiken voor digitale modes, ofwel voor het aansturen van een amp, heb ik begrepen. Iets waar je juist niet pas later tegenaanloopt maar juist in het begin is het aanleren van de menu-structuur. Dat werkt in modernere sets waarschijnlijk wel een stuk makkelijker.

    Al met al zeer zeker geen dealbreakers, al helemaal niet voor N-ers die net met de radiohobby beginnen.

    73

 4. PA2OLD
  PA2OLD zegt:

  Problemen geweest… filters uit een bepaalde periode. Dit is wel het einde van een era met deze transceiver.

 5. Piet Piraat
  Piet Piraat zegt:

  7200 kost net zoveel als een 897. De 7100 is ook een dijk van een radio. Krijg je er ook nog d – star bij. Deze radio heeft ook een hele mooie filtering.

 6. Jan
  Jan zegt:

  De mijne is van 2004. Geen filter problemen gehad. Wel een keer problemen met de PTT en met de cat aansluiting. Dus 2 reparaties in 10 jaar valt wel mee dacht ik. Maar ik heb dan ook de uitvoering zonder de D erachter.

  • Henry
   Henry zegt:

   Hai Jan,… Ik heb onlangs ook een FT-897 gekocht als beginnende amateur,… Ik zag inderdaad modellen met en zonder een D,.. Waar staat die D voor,…?? Zag zelfs ook nog 1 met iD achter de cijfers,..

   Bedankt alvast voor je antwoord,… Groeten Henry.

 7. Johan
  Johan zegt:

  Nog minder all mode all band sets en het zijn er al zo weinig. Blijft de FT857D wel in produktie?

 8. MARK PD0MV
  MARK PD0MV zegt:

  ik heb vernomen dat ft857(D) ook in de loop der tijd verdwijnt en er schijnen al vermeende opvolgers rond te gaan op internet zo ook voor de 817 wat ik gehoord heb, of het ook waar is dat is een ander verhaal. maar goed we zien wel waar YAESU mee komen gaat. Tevens was de 950 ook uit productie gehaald die heeft nu als opvolger de FTDX1200 voor zover ik weet

Reacties zijn gesloten.