Amsterdamse D-star repeater terug

De Amsterdamse D-star repeater is weer terug. Dat valt te lezen op de website van de Hobbyscoop. De D-star repeater PI1AMS kwam in het verleden in de lucht als PI1RYS. Deze Amsterdamse repeater had verschillende keren te maken met technische problemen, bestaande uit defecten en ontvanger problemen. Uiteindelijk moest PI1RYS het veld ruimen omdat het oude ATOF beleid geen meerdere repeaters op relatief korte afstand van elkaar toestond. RYS moest daarom het veld ruimen ten gunste van de DMR repeater PI1AMS.

Op 1 april 2017 is het oude ATOF beleid vervangen door een nieuwe vergunningen richtlijn. Speerpunt van deze richtlijn was techniekneutraalheid (dus de modulatie doet niet langer ter zake) én het verdwijnen van de zeer beperkende afstandsregel. Omdat het oude PI1RYS ook in beheer van Hobbyscoop was is besloten om onmiddellijk de vergunning onder het nieuwe beleid aan te vragen en deze kwam op 31 mei 2017 binnen. PI1RYS wordt dus opnieuw geactiveerd onder de nieuwe callsign PI1AMS. Noord Holland heeft weer haar eigen D-star repeater!

De combiner die de DMR, D-star en C4FM/Fusion signalen samenvoegt op één antenne.

De repeater zendt uit op 438.4000 MHz en maakt gebruik van hetzelfde antennesysteem als de overige PI1AMS-repeaters voor DMR en C4FM/Fusion. Op de website van Hobbyscoop is gedetailleerde informatie te vinden over het filtersysteem en de gebruikte antennes.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.