Dordrecht krijgt een DMR-repeater

Leden van de Dordtse Electronica Club (PI4DEC) zullen binnenkort een DMR-repeater plaatsen. De repeater is reeds in bezit en een aanvraagprocedure voor de ATOF loopt momenteel. Naar waarschijnlijkheid zal de repeater aansluiten op het landelijk dekkende BrandMeister netwerk.

De repeater maakt gebruik van de frequentie 438.0250 MHz en de ingang bevindt zich 7,6 MHz lager. De gebruikte Color Code is 2. De repeater staat momenteel bij Erik Jan (PA1ER) thuis is wordt getest. Of deze definitief opgesteld wordt op de 40-meter hoge mast bij PI4DEC is onbekend.

De frequentie zal mogelijk nog gewijzigd worden, omdat deze in Delft ook in gebruik is voor een System Fusion / C4FM repeater die op hetzelfde punt opgesteld staat als de DMR-repeater PI1DFT.  Gezien de onderlinge afstand lijkt de aangevraagde frequentie onhandig gekozen.

3 antwoorden
 1. Erik-Jan Roggekamp
  Erik-Jan Roggekamp zegt:

  Voor HamNieuws, UTR is tot en met Papendrecht te horen op een portofoon, in Dordrecht niet meer. De DMR repeater voor Dordt ligt inderdaad klaar en als ik thuis ben ben ik er ook mee aan het experimenteren. Het probleem voor de ATOF waar ik mee zit is dat eind vorig jaar het AT heeft toegezegd dat ze het beleid rond een ATOF zouden herzien. Momenteel kan je in een gebied maar 1 ATOF krijgen voor een digitale repeater. In Dordt staat momenteel ook en D-STAR repeater en is er, volgens het huidige beleid, geen ruimte voor een tweede, een DMR repeater. Door drukte bij het AT rond klachten van mensen die moesten gaan betalen voor een amateur en marifoon machtiging heeft het AT geen tijd gehad voor het aanpassen en bekijken van het beleid. Na de zomer is nog contact geweest met het AT die aangegeven heeft dat het inderdaad nog niet kan.
  Technisch is alles dus geen probleem alleen wordt het experimenteren met digitale modes, die zich ook ontwikkelen, geblokkeerd door het huidige beleid. Tenzij we meteen iets oudere experimenten, lees hier het D-STAR, de nek om draaien en dat willen we nog niet.
  Natuurlijk zitten we in Dordt niet stil. We zijn bezig met een beter locatie voor alle onbemande zenders waardoor het stuk van Noord Brabant ook beter gedekt kan worden.
  Voor Ruud, Als jij toegang kan hebben tot een goede lokatie daar hebben we hier inmiddels wel genoeg kennis, en middelen, om samen te kunnen kijken of we dat gat al een deel kunnen dichten..

  Erik-Jan, PA1ER

Reacties zijn gesloten.