CoVersity test nieuwe site in Meppel

20140129-PI2NON_CoVersityDe beheerders van het CoVersity netwerk (PI2NON),  naast PI2NOS de tweede bovenregionale UHF-repeater in Nederland, testen een nieuwe site in Meppel.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de antenne-opstelling van PI1MEP, bij veel zendamateurs beter bekend als de D-star repeater van Meppel.
Dit relais staat opgesteld op een Vodafone mast bij wegrestaurant De Lichtmis, waar ook de jaarlijkse radiomarkt wordt gehouden.

Gekeken wordt of het bereik matcht met de omliggende sites en of het signaal nog beter is dan die van de site in Dalfsen al was. In Dalfsen was door de najaars storm de antenne scheefgewaaid en dit had problemen tot gevolg. Door deze proef wordt vastgesteld of een verhuizing zinvol is.

Omdat duplexers moelijk te krijgen zijn hebben we voor de proef een gescheiden opstelling gekozen: de antenne in Dalfsen werkt tijdelijk als ontvangstantenne en de mast naast restaurant de Lichtmis functioneert nu als zendantenne. De eerste reacties zijn positief. Graag vernemen we uw bevindingen.

Meer informatie en feedback kan gegeven worden via de website CoVersity.nl.

2 antwoorden
  1. Rob
    Rob zegt:

    Aha dat is iets wat ik me al afvroeg: als je toch een diversity netwerk hebt, waarom zou je dan de ontvangers en de zenders op dezelfde lokaties zetten?
    Aparte zend- en ontvanglokaties maakt het hele station een stuk simpeler en als je het niet heel goed voor elkaar hebt is het op die manier ook een stuk gevoeliger.
    Met een standalone repeater geeft dit het nadeel van sterk verschillend ontvangst en zendbereik, maar met coversity maakt dat niks uit natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.