De landelijke 2-meter rondes in Nederland

In Nederland zijn een tweetal landelijke rondes op de 2-meter band. Elke zondagavond vindt de Zondag Avond Aanroep Ronde (ZARR) plaats op 145.500 MHz in FM. Om de week op woensdagavond de USB ronde op 144.345 MHz in USB. Beiden beginnen om 21.00 uur lokale tijd en zijn vertikaal gepolariseerd. Iedere zendamateur kan dus gewoon meedoen met zijn rondstraler.

De laatste weken tellen beide rondes meer dan 30 deelnemers en dit aantal lijkt te groeien nu de winterperiode begonnen is. De USB-ronde heeft zijn oorsprong in Arnhem, maar stations uit geheel midden-Nederland zijn te horen. De ZARR heeft zijn oorsprong in Brabant maar ook hier zijn deelnemers uit het hele land te vinden.

Meer informatie is te vinden op zarr.nl voor de FM ronde op zondagavond en op de website van PA2OLD.nl voor de twee-wekelijkse USB ronde op de woensdagavond onder de clubcall PI4ANH.

8 antwoorden
 1. Wim
  Wim zegt:

  Op 27 november de 250e Ronde van Gorkum op 145.350 mhz elke zondag van 11.00 tot 12.00 uur lokale tijd
  PD2CDF

 2. PA2OLD
  PA2OLD zegt:

  Bedankt Randy, ik heb overigens ook meegewerkt aan de ZARR en na 100 afleveringen ben ik daar mee gestopt, nadat Chris al was overleden en Paul al eerder er mee gestopt was. Leuk dat Rob nu de ZARR doet en dat succesvol.

  • PH4X
   PH4X zegt:

   Dan is er echt wat mis met je antenne Marcel. Ik kijk vanuit Amersfoort uit het raam naar Almere. Dan krijg je een beetje water en dan weer land waar jij woont. In Heerhugowaard word ik prima ontvangen. Ook in FM.

 3. Rob
  Rob zegt:

  Misschien wel een aardig idee om een actuele lijst van ronde’s op de site te verzamelen net zoals de repeaters.
  De lijsten die je kunt vinden zijn vaak nogal verouderd.

 4. Piet
  Piet zegt:

  Ik vind het maar raar vinden dat er meer dan genoeg simplex frequenties te vinden zijn op 2m,
  maar dat de oproep frequentie (die bedoeld is om CQ te geven en dan QSY te gaan) gebruikt wordt voor een of andere ronde.

Reacties zijn gesloten.