DKARS magazine december 2015

dkars-logoDit weekend heeft DKARS de december uitgave van haar magazine verzonden. Naast Nederland krijgt het magazine internationaal ook steeds meer aandacht en weten buitenlandse zendamateurs het magazine ook te vinden.

Deze uitgave van het digitale blad bevat 53 pagina’s. Downloaden is gratis en verspreiden wordt aangemoedigd door DKARS.

In deze uitgave onder andere aandacht aan deze onderwerpen:

  • Het DKARS-Radioamateurpanel
  • DKARS notitie voor de VNG
  • Antwoord Agentschap Telecom inzake ‘Vledderveen’
  • Over uw registratie op QRZ.COM
  • Zelfbouw peilantenne voor SAILOR 66T ontvanger
  • Een 6 meter deltaloop
  • Mijn eerste ervaring met de HackRF Blue (= HackRF One)

Alles lezen en het magazine gratis per e-mail ontvangen kan door een e-mail te sturen aan het e-mail adres: magazine@dkars.nl. Downloaden van het magazine kan op de website dkars.nl.

Van de hoofdredacteur

Hier is het laatste nummer van 2015 alweer, een jaar dat weer voorbij is gevlogen. Ook een jaar waarin weer veel is gebeurd in de wereld, maar ook binnen de DKARS. Oktober vormde daarin een dieptepunt toen wij onze voorzitter Eltje, PA3CEE verloren.

Er zijn gelukkig ook positieve zaken te melden, we merken dat wij in ons zeer korte bestaan nu toch al een uitstekende relatie met verschillende overheidsinstanties hebben kunnen opbouwen.

Verder terugkijkend op het afgelopen jaar zien we dat het DKARS Magazine heel erg goed gelezen wordt; het voordeel van downloaden is natuurlijk dat er mooie statistieken beschikbaar komen over hoeveel keer het blad gedownload wordt en ook waar de lezers zich bevinden. Het is dan ook prettig om te constateren dat we nu al vele duizenden lezers hebben die zich niet alleen in Nederland bevinden, maar werkelijk over de gehele wereld verspreid zijn. Onder de lezers buiten Nederland bevinden zich ook heel veel geëmigreerde landgenoten of nazaten van hen.

De afgelopen maand is ook het Radio amateurpanel technisch gereed gekomen, men kan zich nu aanmelden via de website en daarmee een volledig anoniem gebruikersaccount creëren. Een van deze dagen zullen we via het panel de eerste vragen gaan stellen dan.

Vanuit onze constante aandacht om het stoorniveau op onze amateurbanden te reduceren zijn we ook erg trots dat we samen met Dare!!, Uneto/VNI en Agentschap Telecom een LEDSeminar gaan organiseren, aanstaande dinsdag vindt dit bij Dare!! In Woerden plaats. Alle inns en outs staan in het november Magazine.

Antenneproblematiek: hulp bij het verkrijgen van toestemmingen en vergunningen hebben we via het Bureau Ondersteuning Antenneplaatsing Nederland (BOAN) ook heel succesvol kunnen doen het afgelopen jaar. Jan, PA3FXB bericht er elders in dit blad over. Een nog mooier wapenfeit is dat de vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een technische notitie omtrent antennes en zendamateurs van de DKARS heeft overgenomen en deze gebruikt bij de voorlichting van de betrokken ambtenaren in alle Nederlandse gemeentes. Meer hierover op pagina zeven.

Rest mij niets meer dan u een prettige feestdagen en een voorspoedig 2016 toe te wensen!.

Tot slot veel leesplezier toegewenst en heb je kopij, een mening, gevraagd of ongevraagd advies, dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via: magazine@dkars.nl

73 de Peter de Graaf (PJ4NX/PA3CNX)
Secretaris en hoofdredacteur.