Dubbele zendbeperking in Zandvoort

13cm_grid-antenneTijdens de DTM-races op het circuit van Zandvoort gelden ervan woensdag 13 juli tot en met zondag 17 juli zendbeperkingen op de gehele 13cm band in een omtrek van 35 kilometer rond Zandvoort. Hetzelfde is het geval tijdens de ADAC GT masters van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus.

Deze beperking geldt voor het gehele 13cm spectrum van 2320 tot 2400 MHz gedurende meerdere dagen. Onder andere gebruikers van ATV-repeaters PI6ZDM (Amsterdam) kunnen hinder kunnen ondervinden.

Een overzicht van de actuele beperkingen is altijd te vinden op de website van Agentschap Telecom of op Hamnieuws onder het kopje ‘zendbeperkingen’. Let op: Vergunningen voor DAV-verbindingen zijn permanent uitgegeven. Uitsluitend tijdelijke vergunningen worden nog gemeld bij de zendbeperkingen. Verzeker u ervan dat de frequentie vrij is alvorens een uitzending te starten, met name als er grotere evenementen in de nabije omgeving zijn.

2 antwoorden
 1. fre0n
  fre0n zegt:

  Zelf ben ik helemaal niet thuis in (d)ATV, maar zijn de signalen die de primaire gebruikers uitzenden versleuteld of kunnen die gewoon ontvangen en gedecodeerd worden omdat ze op open standaarden berusten bv?

  Beantwoorden
  • PH4X
   PH4X zegt:

   Het zijn veelal onversleutelde vertikaal gepolariseerde DVB-T signalen. Heel soms wordt DVB-S nog gebruikt. Met een RTL-stick en S-band converter gewoon te bekijken. Op een smalband set niet te horen en op een breedband set klinkt het als ruis. Je moet écht in het spectrum kijken om te zien of je de (doorgaans) 8 MHz brede signalen kunt ontvangen. Kijk eens op de website van René PE1CMO naar voorbeelden van zenders, zoals ze in Nederland veel in gebruik zijn: http://www.hfprints.nl.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Plaats een reactie. Gebruik daarbij je roepletters in het Naam veld!