Berichten

De Bouvet Island DXpeditie

Over enkele dagen zal er activiteit plaatsvinden vanaf Bouvet Island. Dit eiland is gelegen tussen Zuid-Afrika en Antarctica en staat, naast Noord Korea en sinds vorige week Kosovo, op de 3e plek als Most Wanted DXCC. Dat beloofd weer een flinke puinhoop te worden op de HF-banden…

Momenteel moet de boot nog circa 600 NM varen voor het eiland bereikt wordt. De crew bestaat uit 20 operators op het eiland en de nodige support van diverse landen. Onder de operators ook een Nederlander, Michael (PA5M).

Het station zal actief worden met de roepletters 3Y0Z. Het station zal, naast de gebruikelijke modes SSB, CW en RTTY, ook in de nieuwe en zeer populaire digimode FT8 actief zijn. De laatste ook in split-mode.

Nederlandse DXpeditie vanuit Malawi

7QNLOp dit moment is Remco, PA3FYM, actief als 7QNL vanuit Malawi in Afrika. De afgelopen dagen zijn de antennes opgebouwd en de eerste verbindingen gemaakt. De oplettende amateur heeft Remco al voorbij zien komen op het DX-cluster. Malawi is een gewild land, en staat op de 119e plek van de ‘Most wanted DXCC’. Ruim 85% van de zendamateurs heeft nog nooit een verbinding met dit Afrikaanse land gemaakt. Remco kan dus een flinke pile-up verwachten. Eerder was hij al actief vanuit Madagascar.

Lees meer

Dutch 4X team actief vanuit Israël

4X_PA7DAOp 2 juni is het weer zover en reist een nieuw Dutch-4X-team weer af naar Israël. De vorige keer waren ze twee weken te vroeg om optimaal te genieten van Es condities en daarom deze keer de activiteit vanaf begin juni. De eerste week verblijven ze in Rishon LeZion KM71jw en de tweede week verblijven ze in Sharona in KM72rr.

Lees meer

Reis met activiteiten naar Israël

4X_PA7DAGedurende de tweede helft van maand mei in 2012 waren een aantal Nederlandse radioamateurs  op bezoek in Israël. Dit willen ze graag in 2014 weer overdoen, maar dan vertrekken ze eind mei en verblijven we ongeveer de eerste twee weken van juni in Israël. Wordt het net als in 2012 een klein team, dan wordt voor transport gekozen voor huurauto’s en het verblijf in vakantie woningen op drie verschillende locaties. Dus de ene week in het noorden (Galilea) en de tweede week tussen Tel Aviv en Jeruzalem en de derde locatie in Eilat.

Lees meer

Dutch 4X team zoekt deelnemers

4X_PA7DASinds enkele jaren reist een groep zendamateurs onder leiding van Jaap van Duin (PA7DA) af naar Israël om daar twee weken vakantie te beleven, waarbij natuurlijk alle ruimte is ingelast voor de hobby. Door te weinig belangstelling is de trip in 2013 afgelast. Voor volgend jaar staat een nieuwe reis in de planning en geïnteresseerden kunnen zich de komende maanden aanmelden. Bij voldoende deelname komt er in 2014 een vervolg.

Lees meer