Reis met activiteiten naar Israël

4X_PA7DAGedurende de tweede helft van maand mei in 2012 waren een aantal Nederlandse radioamateurs  op bezoek in Israël. Dit willen ze graag in 2014 weer overdoen, maar dan vertrekken ze eind mei en verblijven we ongeveer de eerste twee weken van juni in Israël. Wordt het net als in 2012 een klein team, dan wordt voor transport gekozen voor huurauto’s en het verblijf in vakantie woningen op drie verschillende locaties. Dus de ene week in het noorden (Galilea) en de tweede week tussen Tel Aviv en Jeruzalem en de derde locatie in Eilat.

Mocht de groep groter zijn dan 15 personen, wordt het makkelijker, want dan organiseert het, voor Israël gespecialiseerd, reisbureau een bus met chauffeur en de overnachtingen en kunnen de totale kosten per deelnemer lager zijn.

“Het is weer de bedoeling dat we met radio actief zijn, want vooral juni is een uitgesproken Es maand en willen toch ook eens West Europa werken op 2 meter! Dovid 4Z7DAP zal binnenkort via het ministerie een vergunning aanvragen. Blijkt dit niet mogelijk, dan maken we gebruik van de CEPT-regeling.”, laat Jaap weten.

Ook de XYL’s zijn harte welkom om mee op pad te gaan, want er is heel veel te zien. Kijk eens op de website: http://dutch-4x-team.blogspot.nl

Jaap PA7DA is geen onbekende in Israël. Van 1981 t/m 1987 was hij daar werkzaam en regelmatig bezoekt hij weer dit fascinerende land. In die periode heeft hij dit land met gebrekkige infrastructuur zien veranderen in een modern land met zeer goede wegen en openbaar vervoer.

Hij ervaart het ook bij anderen dat na een eerste bezoek weer een volgende komt. Veiligheid is geen probleem. Israël is gelegen in een onbetrouwbare regio, maar veiligheid is daar heel belangrijk. Dit gaat altijd voor, want een Joods gezegde zegt al: Die een mens red, Red de gehele wereld!

Belangrijk is het om zolang er een polio-waarschuwing is via de huisarts of GGD een DKTP-DTP injectie te halen. Jaap is altijd bereidt om informatie te verstrekken