Extra ontvangers voor PI2NOS

pi2nosDe bovenregionale repeater PI2NOS heeft de afgelopen week twee extra ontvangers gekregen. De eerste is geplaatst in Amsterdam Osdorp op een 60-meter hoogte en koppelt in op het DMR-relais PI1AMS. Dit signaal wordt samengevoegd met D-star repeater PI1RYS die voorheen op de Nieuwe Hemweg stond.

Daarnaast is vandaag een ontvanger geplaatst in Apeldoorn die wordt gekoppeld met DMR en D-star relais PI1APD op circa 100 meter hoogte in Apeldoorn Noord-West. Dat nog bovenop de Veluwe die ook nog een 80-meter NAP telt.

Daarmee is de dekking voor portofoonverkeer in Amsterdam – Haarlem alsook stations in het oosten van het land verder uitgebreid. Vandaag al waren mobiele stations te horen vanuit Hoogeveen, op ruim 100 kilometer afstand. Ook kunnen vaste stations uit Twente nu over het relais werken, mits zij de zender vanuit Hilversum (20 dBW op 200 meter hoogte) kunnen horen.

De komende weken gaan de mensen van Scoop Hobbyfonds verder met uitbreidingen. Zo wordt momenteel een site in Den Haag onderzocht voor geschiktheid van een extra ontvanger en wordt hetzelfde voor Tilburg gedaan.

Meer informatie over PI2NOS is te vinden op de website hobbyscoop.nl.

6 antwoorden
  • PH4X
   PH4X zegt:

   Als ik over de Singel naar Glanerbrug rij, ontvang ik vagen van de NOS op de JWX-antenne. Bij zwager voor de deur in Glanerbrug komt die met de nodige ruis door als je stil staat. Met een beetje antenne moet het wel lukken Michel. De ontvanger in Apeldoorn gaat je in ieder geval nog wel oppakken. DMR gebruikt dezelfde site en antenne en kan ik met de porto(!) werken als ik buiten sta in Enschede.

   In de loop van het jaar, komen er wat zenders bij en wordt alles wat sterker voor het land heen met ontvangst.

   • Gerard Leemkuil
    Gerard Leemkuil zegt:

    Op 430125 een prima signaal the horen met de Funcube ontvanger met 70cm rubber duct antenne
    Signaal sterkte -60dBm bandbreedte 10Kc
    Het geheel werk goed ik heb deze repeteer overdag bijstaan en hoor mooie verbindingen.
    Hulde aan de mensen die dit hebben opgezet.
    Gerard PE7GL

 1. Piet Bakker
  Piet Bakker zegt:

  Portofoon ligt op de bank in de woonkamer.. in Heerlen en goed te ontvangen

Reacties zijn gesloten.